• Jaunais «Škoda Enyaq Coupe iV» – emocionāls elektroauto no Čehijas

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunā «ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV» ar dinamisko izskatu un sportiskajām, elegantajām līnijām papildina veiksmīgo modeli «ŠKODA ENYAQ iV», pievienojot klāstam vēl emocionālāku versiju. Jaunais modelis Latvijā apskatei būs pieejams aprīļa beigās.

    Pēc veiksmīgā pilnībā elektriskā ENYAQ iV pārdošanas sākuma ŠKODA tagad paplašina savu modeļu klāstu, balstoties uz Volkswagen Group MEB modulāro elektroauto platformu, uz kuras veidota arī ENYAQ COUPÉ iV. Abas versijas no ražošanas līnijas nobrauca galvenajā ŠKODA rūpnīcā Mlada Boļeslavā, kas padara tos par vienīgajiem uz MEB platformas veidotos Volkswagen Group modeļus Eiropā, kas tiek ražoti ārpus Vācijas.

    ENYAQ COUPÉ RS iV arī nozīmē zīmola pirmā pilnībā elektriskā sportiskās RS ģimenes modeļa debiju. Jumta līnija viegli plūst virzienā uz aizmuguri, sākot ar B statni, jaunā kupeja piedāvā lielu telpas plašumu aizmugurē un bagāžas nodalījuma tilpumu 570 l. Līdzīgi ENYAQ iV klasiskie interjera aprīkojuma līmeņi ir nomainīti ar Dizaina koncepcijām. Iespējams izvēlēties starp divām akumulatora ietilpībām, aizmugurējo vai visu riteņu piedziņu un četrām jaudas versijām no 132 kW līdz 220 kW (RS versija).

    Pārsteidzošais gaisa pretestības koeficients (cd) 0,234 ir vēl mazāks kā ENYAQ iV un atkarībā no specifikācijas, tas nodrošina automašīnai sniedzamību WLTP ciklā vairāk nekā 540 km.

    Māris Jansons, «Auto 100» Latvija filiāles vadītājs: ”Esam ļoti priecīgi, ka tieši COUPE versija būs pieejama mūsu klientiem gadu pēc ENYAQ iV ierašanās Latvijā. SUV modeļi uz doto brīdi ir ar lielāko potenciālu elektroauto segmentā un tas ļauj mums optimistiski skatīties uz tā pieprasījumu.

    ŠKODA ENYAQ COUPE iV ir sportiskas kupejas papildinājums mūsu veiksmīgajam ENYAQ iV. COUPE modelis mums dos iespēju uzrunāt jaunas klientu auditorijas, kas vēlas sportiskāku dizainu, vienlaikus novērtē automobiļa praktiskumu un ietilpību. Dinamiskais izskats, kupejas formas aizmugurējā daļa nodrošina vēl mazāku gaisa pretestību un tādējādi uzlabo automobiļa veiktspēju un sniedzamību.

    Latvijā ENYAQ COUPE iV pirmizrāde paredzēta aprīļa beigās, “Auto 2022” izstādes ietvaros, savukārt ŠKODA dīleru centros auto būs apskatāms un pieejams testa braucieniem šī gada vasarā.”

    Emocionāls dizains, dinamisks izskats un pirmais elektriskais RS modelis

    No pirmā acu uzmetiena dinamiskās četru durvju kupejas galvenās iezīmes ir jumta līnija, kas viegli slīd lejup virzienā uz aizmuguri, sākot no B statnes, saplūstot ar stāvo bagāžas nodalījuma vāku. Automašīnas līnijas papildu akcentē tumši tonēts panorāmas stikla jumts, kas ir iekļauts automašīnas pamataprīkojumā. Tas stiepjas pāri visai jumta līnijai un ir lielākais, kāds ir pieejams aktuālajos ŠKODA modeļos.

    No sāniem automašīnas eleganto izskatu papildina vieglmetāla diski ar izmēru starp 19 un 21 collai, kā arī virsbūves krāsas sānu sliekšņu lejasdaļa. Unikāla dizaina detaļa ir arī sportiskā priekšējā bampera lejasdaļa. Papildu SPORTLINE versijai, jaunā kupeja ir pieejama arī RS versijā, kas ir pirmais pilnībā elektriskais ŠKODA RS saimes modelis.

    Šīs versijas pamataprīkojumā iekļauta Crystal Face priekšējā daļa ar 131 LED diodēm, kas izgaismo ŠKODA priekšējā radiatora režģa vertikālās līstes un horizontālu gaismas joslu. Kas attiecas uz spēka agregātiem, divi elektromotori nodrošina pilnpiedziņu un 220 kW sistēmas jaudu, īpaši dinamisku braukšanas pieredzi un maksimālo 180 km/h maksimālo ātrumu – par 20 km/h vairāk nekā jebkuram citam ENYAQ iV modelim.

    Četras jaudas versijas, divi akumulatoru izmēri un augsts efektivitātes līmenis

    ENYAQ COUPÉ iV ir pieejami četri spēka agregātu varianti. Jaudas lielums ir sākot no 132 kW ar aizmugurējo riteņu piedziņu modelī ENYAQ COUPÉ iV 60, kas ir aprīkots ar 62 kWh akumulatoru (neto: 58 kWh). ENYAQ COUPÉ iV 80 ir pieejams ar aizmugurējo riteņu piedziņu, kas sniedz 150 kW jaudu no 82 kWh akumulatora (neto: 77 kWh).

    ENYAQ COUPÉ iV 80x ar sistēmas kopējo jaudu 195 kW, kā arī 220 kW ENYAQ COUPÉ RS iV izmanto otro elektromotoru uz priekšējās ass papildu lielākam akumulatoram, lai nodotu jaudu pilnpiedziņai. Pateicoties pārsteidzošajai aerodinamikai un gaisa pretestības koeficientam (cd) 0,234, jaunā kupeja ir vēl efektīvāka. Atkarībā no specifikācijas ENYAQ COUPÉ iV 80 lepojas ar vairāk nekā 540 km sniedzamību WLTP ciklā.

    Liels telpas plašums pasažieriem, 570 litru bagāžas nodalījums un interjera Dizaina koncepcijas

    Pateicoties automašīnas uzbūvei un garai riteņu garenbāzei, MEB platforma paver jaunas iespējas attiecībā uz virsbūves proporcijām un dizainu. Tā kā vilces akumulators ir pilnībā integrēts elektroauto grīdā, tiem nav transmisijas tuneļa, un vieta, kas ir pieejama aizmugurējiem pasažieriem, ir īpaši plaša. ENYAQ COUPÉ iV bagāžas nodalījuma ietilpība ir 570 l. Automašīnas interjeru definē Dizaina koncepcijas, kuras ir iedvesmojušas mūsdienu dzīves vides un dabisku, ilgtspējīgi apstrādātu un pārstrādātu materiālu izmantošana – tieši tāpat kā ENYAQ iV.

    Pieejamo iespēju struktūra ar pakotnēm, kas ir sakārtotas desmit tēmās un individuālās izvēles iespējās, nozīmē, ka automašīnu iespējams konfigurēt tikai sešos soļos. Galvenās automašīnas funkcijas iespējams vadīt intuitīvi, izmantojot 13 collu centrālo informācijas un izklaides ekrānu. 5,3 collu digitālais vadītāja displejs, ko iespējams papildināt ar head-up displeju ar paplašināto realitāti, ļauj vadītājam nenovērst skatienu no ceļa un vienlaikus saņemt informāciju no svarīgākajiem automašīnas statusa rādītājiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē