• Jaunais «Renault Austral» atklāj trešās paaudzes «4Control advanced» sistēmu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunais «Renault Austral» – trešās paaudzes «Renault» pilnpiedziņas sistēmas «4CONTROL Advanced» pirmizrāde. Atšķirībā no visām citām sistēmām šim segmentam, «4CONTROL Advanced» nodrošina nepārspējamu komfortu, izcilu manevrētspēju un vēl nepieredzētu efektivitāti.

    “"Renault" jaunajā CMF-CD platformā ievieš četru riteņu stūrēšanas tehnoloģiju. Tā kā aizmugurējo riteņu stūrēšanai ir elektroniskā vadība, tagad ir iespējams pārveidot aizmugurējo piekari, lai nodrošinātu labāko veiktspēju visos apstākļos – manevrētspēju pilsētā, veiklību laukos un uz kalnu ceļiem, stabilitāti un drošību uz ātrgaitas šosejas," saka Filipo Mantovani (Filippo Mantovani), «Renault» automobiļu dinamikas nodaļas vadītājs

    Lielāka stabilitāte sniedz labāku braukšanas pieredzi

    Jaunajam «Austral» ir ne vien četru riteņu piedziņas šasija, bet arī vairāku posmu aizmugurējā ass, kas nodrošina labāku saķeri ar ceļu, komfortablāku braukšanu un izcilu stabilitāti visos apstākļos.

    Pilnveidotā stūrēšanas sistēma uzlabo aizmugurējo riteņu kustību uz sliktiem ceļiem, tādēļ tie labāk pielāgojas nelīdzenai ceļa virsmai. Priekšrocības ir jūtamas uzreiz – izcila riteņu saķere ar ceļu, optimāls komforts un akustika.

    Braucot lielā ātrumā vai izbraucot līkumus ar ātrumu virs 50 km/h, aizmugurējie riteņi pagriežas par 1° tajā pašā virzienā kā priekšējie riteņi. Tas panākts, pievienojot stūrēšanas aktuatoru uz aizmugurējās ass, kas kontrolē signālu no stūres pastiprinātāja, dzinēja un elektroniskās stabilitātes programmas (ESP).

    Uzvedas kā pilsētas auto

    «Austral» ir ļoti veikls un viegli manevrējams pilsētas ielās – priekš C segmenta SUV tam piemīt izcila vadāmība. Tā pilnīgas apgriešanās diametrs ir tikai 10,1 m, pārspējot pat dažus pilsētas automobiļus. «Austral» stūrēšanas aktuators, kas atrodas uz aizmugurējās ass, spēj pagriezt aizmugurējos riteņus līdz 5° pretējā virzienā priekšējiem riteņiem (salīdzinot ar 3,5° iepriekšējās paaudzes pilnpiedziņas automobiļiem) – tā ir izcila tehniska priekšrocība.

    Personalizēti iestatījumi ar multi-sense

    «Austral» jaunākās paaudzes MULTI-SENSE tehnoloģija vadītājam ļauj izbaudīt dinamiskāku braukšanu. A

    tkarībā no izvēlētā ieprogrammētā braukšanas režīma: Eco, Comfort vai Sport, katram no šiem trim režīmiem var iestatīt kādu no 13 līmeņiem. Šie iestatījumi nosaka piekares uzvedību, kā arī noteiktas izjūtas brauciena laikā – piepūli, griežot stūri, šasijas un dzinēja atsaucību, vilces kontroli un automobiļa dinamikas kontroli. Šai funkcijai var piekļūt «OpenR» ekrānā vai ar jaunu speciālo funkcijas pogu, kas atrodas uz stūres.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē