• Jaunais "BMW M4 CSL" – leģendas jaunā versija

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunā BMW M4 CSL jauda un dizains, divvietīgā konfigurācija, modelim raksturīgie šasijas uzlabojumi un īpaši šim nolūkam izvēlētās aprīkojuma funkcijas ir radītas braukšanai trasē.

    M4 CSL gēni, kas ir kopīgi ar tā sacensību specifikācijas radinieku BMW M4 GT3, atspoguļojas arī tā veiktspējas raksturlielumos. Testa braucienos BMW M4 CSL uzrādīja visu laiku ātrāko apļa laiku sērijveidā ražotam BMW automobilim – 3,7 sekundes paātrinājumam no 0 līdz 100 km/h un 10,7 sekundes paātrinājumam no 0 līdz 200 km/h. Īpašās sērijas modeļa ražošana sāksies 2022. gada jūlijā un būs pieejams ierobežotā daudzumā – tikai 1000 eksemplāros.

    Sešu cilindru dzinējs ar sacīkšu auto raksturu

    BMW M4 CSL ir balstīts uz to pašu augstspiediena sešu cilindru rindu dzinēju ar M TwinPower Turbo tehnoloģiju, kas ir atrodams BMW M4 GT3 sacīkšu automobilī. Tā veiktspējas rezerves ļauj ievērojami palielināt jaudu, neierobežojot stabilitāti vai izturību. Šim jaudas palielinājumam noteicošais ir divu mono-scroll turbokompresoru maksimālā pieplūdes spiediena palielināšana no 1,7 bāriem līdz 2,1 bāriem un modelim specifiski dzinēja vadības uzlabojumi. BMW M4 CSL motora maksimālais griezes moments ir 650 Nm (479 ZS) no 2750 līdz 5950 apgriezieniem minūtē. Tā maksimālā jauda 405 kW/550 ZS tiek sasniegta pie 6250 apgr./min.

    Sacīkstēs radītā 3,0 litru motora konstrukcija ir orientēta uz augstiem apgriezieniem un maksimālas jaudas attīstīšanu. Karteris bez uzmavas, slēgta klāja konstrukcija palīdz to padarīt īpaši stingru, savukārt vieglā kloķvārpsta ļauj tam izturēt ārkārtīgi lielu griezes momentu. Vēl viena M sērijas īpašība ir cilindra galva, kas izgatavota, izmantojot 3D druku.

    Standarta aprīkojumā iekļautā M vilces kontroles funkcija ar modelim specifisku trases regulējumu ļauj vadītājam iestatīt individuālus riteņu slīdēšanas ierobežošanas limitus. Uz sausas virsmas M Traction Control 1.-5. posms palīdz vadītājam veikt kontrolētus drifta manevrus, savukārt no 6. līdz 10. posma  balstās uz lietojumu, kas izstrādāts apvidus automobiļu sacīkšu braucējiem, un ņem vērā gan ceļa virsmas apstākļus, gan riepu temperatūru, lai maksimāli palielinātu saķeri un virziena stabilitāti.

    Veiktspējai pielāgota virsbūve un šasijas tehnoloģija

    Tāpat kā jaunā BMW M4 CSL dzinējs, arī tā šasijas tehnoloģija ir aprīkota ar daudziem detalizētiem uzlabojumiem, kas pielāgoti dzinēja veiktspējas īpašībām. Šajās modifikācijās ir ņemts vērā arī ievērojamais automobiļa svara samazinājums (1625 kg), kā arī modelim raksturīgie virsbūves stingrības uzlabojumi.

    Individuāli noregulētā tilta kinemātika un modelim specifiski riteņu izliekuma iestatījumi, amortizatori, palīgatsperes un pretslīdēšanas stieņi optimizē stūrēšanas precizitāti, sānu vadības spēku pārnesi pagriezienos, atsperu un amortizatoru reakciju un riteņu novietojumu. Papildus modelim pielāgotajai riteņu balstiekārtai, salīdzinot ar BMW M4 Competition Coupé, automobiļa augstums ir samazināts par astoņiem milimetriem. Modeļa standarta aprīkojuma sarakstā ir arī adaptīvā M balstiekārta ar elektroniski vadāmiem amortizatoriem, elektromehāniskā M Servotronic stūres iekārta ar maināmu pārnesumu un M karbonkeramiskās bremzes. Integrētās bremžu sistēmas M versija nodrošina vadītājam ērtu pedāļa vadāmību pat tad, kad tiek pārkāptas dinamikas robežas un nelabvēlīgos ceļa apstākļos.

    Standarta aprīkojumā ietilpst arī M vieglmetāla riteņu diski ar šķērssparu dizainu (19 collas uz priekšējās ass un 20 collas uz aizmugurējās ass).

    Spilgtas virsbūves detaļas

    Virsbūves detaļu oglekļa šķiedras struktūra ir redzama dažādās vietās, tostarp divos padziļinājumos motora pārsegā. Iedobju virsmas, kas nav krāsotas virsbūves krāsā, ir izceltas ar sarkanām kontūrām. Sarkanās akcenta līnijas izceļ arī divas spuras uz BMW M4 CSL jumta, tā sānu sliekšņu kontūras, melnās modeļa emblēmas, kā arī modelim raksturīgos CFRP sadalītājus.

    Pēc izvēles pieejamie BMW Laserlight priekšējie lukturi gan sagaidīšanas režīmā, kas ieslēdzas, atverot durvis, gan ieslēdzot tuvās un tālās gaismas, spīd nevis baltā, bet dzeltenā krāsā. Aizmugurējie LED lukturi ir aprīkoti ar tehnoloģiju, kas debitē sērijveida automobiļos. To stikla vākos ir ieaustas gaismas dzīslas, kas tiek izgaismotas, izmantojot lāzertehnoloģiju, tādējādi radot spilgtu struktūru lukturu virsmai.

    Tehnoloģijas ērtākai vadībai

    M specifiskā vadības sistēma ietver M iestatīšanas pogu, kas nodrošina tiešu piekļuvi daudziem transportlīdzekļa iestatījumiem, un divas M pogas uz stūres rata, lai saglabātu vēlamās konfigurācijas. Standarta aprīkojumā ir arī M Drive Professional sistēma, tostarp M Drift Analyser un M Laptimer, kā arī M Mode poga ROAD, SPORT un TRACK režīmu aktivizēšanai.

    Tāpat arī standarta BMW Live Cockpit Professional ietver pilnībā digitālu ekrānu grupu, kas sastāv no instrumentu paneļa ar 12,3 collu ekrānu aiz stūres rata un 10,25 collu vadības ekrānu. Starp tā funkcijām ir navigācijas sistēma BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, viedtālruņa integrācija ar bezvadu uzlādi un Wi-Fi saskarni. Papildaprīkojuma sarakstā var pasūtīt BMW Head-Up ekrānu ar M specifiskiem elementiem un BMW braukšanas ierakstīšanas sistēmu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē