• Jaunā e-stratēģija: jāattīsta ne tikai elektromobiļi, bet arī elektrovelosipēdi

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Elektrovelosipēdu nozare attīstās tikpat straujā tempā kā automašīnām, un elektrifikācijas jomā dažkārt pat ir soli priekšā.

    Velosipēds šodien nepieciešams vairāk nekā jebkad

    Velosipēdiem ražotājs pievērš īpaši lielu vērību. Globālās koronavīrusa pandēmijas laikmetā, joprojām aktuālām esot dažādām sociālās distancēšanās rekomendācijām, elektrisko velosipēdu var droši dēvēt par labāko šobrīd pieejamo alternatīvu sabiedriskajam transportam.

    Peugeot uzskata, ka ir svarīgi gādāt, lai elektrovelosipēds ir noderīgs ne tikai tiem, kuri šobrīd satraucas par savu veselību, bet arī pilsētu iedzīvotājiem. Vidē, kur ielas ir pilnas ar automašīnām, šāds transportlīdzeklis ir iespēja izvairīties no sastrēgumiem, galvassāpēm, ko sagādā brīvas stāvvietas meklēšana, un visbeidzot arī no maksas par stāvvietu. Piedevām šāda transportlīdzekļa lietošana dod ieguldījumu vides piesārņojuma mazināšanā un veicina cilvēku iesaisti fiziskās aktivitātēs.

    Arvien vairāk un vairāk valstu ievieš dažādus instrumentus, lai finansiāli atbalstītu cilvēkus, kuri nolēmuši atteikties no vidi piesārņojoša auto, to aizvietojot ar ilgtspējīgāku un videi saudzīgāku transportlīdzekli. Ir valstis, kuras sniedz atbalstu arī mazāka elektrotransporta pircējiem. Piemēram, Francijā, kur šādi instrumenti pastāv jau sen, elektrovelosipēdu pārdošanas apjoms 2019. gadā palielinājās par 12%, ja salīdzina ar 2018. gadu. Tiek lēsts, ka no 2,65 miljoniem šajā valstī pārdoto velosipēdu apmēram 380 tūkstoši bija ar elektropiedziņu.

    Elektriskie velosipēdi faktiski spēj aizvietot jebkuru citu ikdienas transportlīdzekli, jo atkarībā no uzstādītā akumulatora var nobraukt 70 – 130 kilometrus.

    Tādēļ ir būtiski uzsvērt, ka elektrovelosipēdam nav jābūt tikai pārvietošanās līdzeklim pilsētā. Tas var būt lieliski piemērots arī tiem, kuri nodarbojas ar sportu, brauc trasē, dodas ekskursijās ārpus pilsētas vai pat mēro tālākus ceļus pa šoseju. Elektrovelosipēdi ir dažādi, un katram no tiem ir savs mērķis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē