• Jaudīgākais ielas auto no «Mazda» ieradies Latvijā – jaunais «CX-60» apvidnieks

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijas tirgū beidzot ir ieradies «Mazda» lielais krosovers «CX-60» – pirmais Japānas zīmola modelis Eiropā, kas uz ceļiem nonāk ar ražotāja «plug-in» hibrīdtehnoloģiju. Visi interesenti tuvāk to var iepazīt testa braucienos pie oficiālā dīlera.

    «CX-60» tirgū ienāk ne tikai ar jaunu piedziņas tehnoloģiju, bet arī ar revolucionāro «Mazda» vadītāja personalizācijas sistēmu. Tā atpazīst šofera vietā sēdošo un atbilstoši iestatītajiem parametriem (ķermeņa uzbūvei, personīgajām vēlmēm) pati visu pielāgo: sēdekļa stāvokli, stūresratu, spoguļus, projekcijas ekrānu, pat skaņu un klimata kontroli.

    Visjaudīgākais ielas auto, kādu jelkad ražojusi «Mazda»

    «Mazda» modeļu klāsta jaunpienācējam ir priekšā iebūvēta dzinēja un aizmugurējo riteņu piedziņas krosovera arhitektūra. «CX-60» ir 4745 mm garš, 1890 mm plats, 1680 mm augsts, un tās garenbāze ir 2870 mm. Modelim ir vērā ņemams salona platums: 1504 mm plecu augstumā priekšā sēdošajiem (par 44 mm vairāk nekā «CX-5») un 1441 mm aizmugurējos sēdekļos (par 50 mm vairāk nekā «CX-5»). Tāpat tam ir bagāžas nodalījums ar 570 litru ietilpību, kuru turklāt var palielināt – līdz 1148 litriem, nolokot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, un līdz 1726 litriem, ja bagāžnieku piekrauj līdz griestiem.

    Ar spēka agregātu, kas apvieno «Skyactiv-G» 2,5 litru četru cilindru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinēju, kā arī 100 kW elektromotoru ar 355 V un 17,8 kWh akumulatoru, jaunajam modelim ir vadošā loma «Mazda» uzlādējamo hibrīdu ieviešanā Eiropā.

    Šāda iekšdedzes dzinēja un elektromotora kombinācija sistēmai kopā nodrošina 327 ZS jeb 241 kW jaudu un 500 Nm griezes momentu, padarot to par jaudīgāko auto, kādu «Mazda» jebkad ražojusi. Rezultātā «CX-60 PHEV» priecē ar ļoti iespaidīgu veiktspēju: paātrinājums no 0 līdz 100 km/h ilgst tikai 5,8 sekundes, un tā elektroniski ierobežotais maksimālais ātrums ir 200 km/h. Tai pašā laikā WLTP testa jauktajā ciklā degvielas patēriņš ir tikai 1,5–1,6 l/100 km, bet CO2 izmešu daudzums ar 18/20 collu riteņiem – tikai 33–37 g/km.

    Braucot ar ātrumu līdz 100 km/h, «CX-60 PHEV» elektriskā režīmā ar pilnu uzlādi spēj veikt 60 km. Ar parasto maiņstrāvas uzlādi (saderīga ar 220–240 V barošanas avotiem) tukšu akumulatoru var pilnībā uzlādēt četrās stundās.

    Augstsprieguma akumulatori ir novietoti maksimāli zemu starp priekšējo un aizmugurējo asi, un tas jaunajam «CX-60 PHEV» nodrošina īpaši zemu smaguma centru. Apvienojumā ar pastāvīgo visu riteņu piedziņu, kas ietver griezes momenta pārnesi starp asīm ar vārpstu, tas automašīnai nodrošina labākajiem premium segmenta pārstāvjiem līdzvērtīgu vadāmību.

    Jaunas paaudzes dzinēji

    Balstoties uz «pareizā izmēra» koncepciju, kuras mērķis ir optimizēt darba tilpumu un tādējādi iegūt optimālu līdzsvaru starp degvielas patēriņu un veiktspēju, ir izstrādāti un tiks piedāvāti divi jaunākas paaudzes sešu cilindru dzinēji – 3 litru e-Skyactiv X benzīna motors un 3,3 litru «e-Skyactiv D» dīzeļdzinējs vairākās jaudas versijās. Kopā ar Mazda 48 V vieglā hibrīda sistēmu «M Hybrid Boost» tie apvieno augstu veiktspēju, izcilu degvielas ekonomiju un zemu izmešu līmeni. Lai gan 3,3 litru dīzeļdzinēja jauda ir 200 vai 254 ZS, bet maksimālais griezes moments sasniedz 550 Nm, tā CO2 izmešu daudzums attiecīgi ir tikai 127 vai 139 g/km.

    Visi spēka agregāti ir savienoti ar jaunu astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, un tos var izvēlēties arī ar «Mazda i-Activ» pilnpiedziņu. «Mazda Intelligent Drive Select» (Mi-Drive) piedāvā četrus braukšanas režīmus (kā arī EV režīmu PHEV modelim).

    Jaunās «Mazda CX-60» pamatā ir vairākrisinājumu modulārā arhitektūra «Skyactiv», kas piedāvā daudzus uzlabojumus un nodrošina izcilu braukšanas dinamiku. Iedzīvinot «Mazda» cilvēkorientēto pieeju, šie uzlabojumi ietver: stingrāku virsbūvi, kas vadītājam ļauj momentā sajust transportlīdzekļa reakciju; sēdekļus, kas jebkuram pasažierim ļauj vēl vieglāk saglabāt līdzsvaru braukšanas laikā; balstiekārtu, kas stabilizē auto gaitu; un «Mazda» unikālo stabilitātes kontroli jeb «Kinematic Posture Control».

    Kvalitatīva dizaina filozofija

    Elegantais augstākās kvalitātes interjera dizains vēl smalkāk iemieso Kaichô idejas – harmonijas elementu, kurā apvienoti dažādi materiāli un faktūras (piemēram, kļavas koks, napa āda, unikāli apstrādāti japāņu audumi un hroma detaļas), kā arī «Musubu» siešanas mākslas iedvesmotais dekoratīvais paneļu apšuvums.

    Vadītāja zonā ir trīs galvenie informācijas displeji: pilns TFT-LCD instrumentu bloks, liels projekcijas ekrāns un 12,3 collu informācijas un izklaides centra displejs. Šajā modelī ir uzlabota «Mazda Harmonic Acoustics» versija, kas sākotnēji tika izstrādāta «Mazda3» vajadzībām.

    Neatkarīgi no aprīkojuma līmeņa visiem «CX-60» ir divu zonu klimata kontrole, krāsains 12 collu centrālais skārienekrāns, DAB radio, «Bluetooth», «Apple CarPlay» un «Android Auto» bezvadu savienojums, kā arī satelītnavigācija un kruīza kontrole.

    Visaptverošais uzlaboto «i-Activsense» vadītāja palīgtehnoloģiju klāsts paceļ aktīvo drošību visaugstākajā līmenī un Euro NCAP drošības testos ļauj gaidīt augstāko 5 zvaigžņu novērtējumu.

    «Mazda CX-60» debitē arī vairākas jaunas tehnoloģijas: nākamās paaudzes 360 grādu apkārtskata monitors ar plašāku redzeslauku, braucot nelielā ātrumā; «Hill Descent Control», kas palīdz droši nobraukt no stāvas nogāzes pa slidenu vai nelīdzenu ceļu; adaptīvā kruīza kontrole (i-ACC), kurā tagad ceļa zīmju atpazīšanas sistēmā var iekļaut ātruma ierobežojumus; kā arī sistēma, kura izkāpjot brīdina par satiksmes dalībniekiem, kas tuvojas no aizmugures.

    Jaunās «Mazda CX-60» sākuma cena Latvijā ir 52 990 EUR.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē