• Izstādē «Auto 2023» varēs satikt Latvijā populārus autosportistus

    Auto izstāde
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šajā nedēļas nogalē Ķīpsalā norisināsies starptautiskā auto industrijas izstāde «AUTO 2023», kurā otro gadu pēc kārtas piedalīsies arī Latvijas Automobiļu federācija. Visu trīs dienu garumā izstādes apmeklētājiem LAF stendos būs iespējams aplūkot dažādus sacīkšu spēkratus un sēsties pie autosporta simulatora stūres. Bet sestdien plkst. 12.00 LAF stendā uz draudzīgu sarunu viesosies vairāki Latvijā pazīstami autosportisti, tostarp, arī Kristaps Blušs un Valters Zviedris.

    Izstādes apmeklētājus, vēl pirms ieiešanas Ķīpsalas izstāžu hallē, priecēs Latvijas Automobiļu federācijas Trofi reida komisijas sagatavotā ekspozīcija. Tajā būs redzami vairāki iespaidīgi pārbūvēti bezceļu braucamie, starp kuriem īpaši izceļams Ilmāra Lubiņa CT1 klases prototips.

    Trofi reida ekspertu pavadībā spēkratus varēs kārtīgi izpētīt, kā arī uzdot visus sev interesējošos jautājumus gan par stendā izvietotajiem automobiļiem, gan par trofi reida disciplīnu kopumā.

    Tikmēr Latvijas Automobiļu federācijas izstādes izvietotajā stendā, kas atrodas hallē pa kreisi (Halle nr. 2), būs iespējams aplūkot vienu no pēdējo gadu titulētākajām rallija automašīnām Eiropā – «Škoda Fabia R5».

    Tāpat varēs uzzināt visu par šī gada lielākajiem autosporta pasākumiem Latvijā, starp kuriem ir FIA Eiropas rallija čempionāta posms Liepājā, FIA Eiropas autokrosa čempionāts Bauskā un «Drift Masters» Eiropas čempionāta posms Rīgā.

    Noteikti pati interesantākā izklaide LAF stendā būs autosporta simulators, kurā izmēģināt spēkus varēs ikviens izstādes apmeklētājs. Jāatzīmē, ka katru dienu būs iespējams sacensties par ielūgumiem uz autosporta pasākumiem, kurus iegūs trīs dienas ātrākie dalībnieki.

    Tomēr arī tiem, kuri simulatorā neuzrādīs ātrākos laikus, nevajadzēs skumt, jo starp visiem braucējiem katru dienu tiks izlozēti papildus divi laimīgie – galvenais šoreiz ir piedalīties!

    Piektdienā būs iespējams iegūt biļetes uz rallijkrosa sezonas atklāšanu, sestdienā tiks izspēlētas biļetes uz «Tet Rally» Liepāja, savukārt svētdienā izstādes apmeklētāji varēs iegūt biļetes uz drifta sezonas atklāšanu.

    Lielākā aktivitāte LAF stendā sagaidāma sestdien no 11:00 līdz 13:00, kad tajā viesosies pieci autosportisti no piecām dažādām disciplīnām:

    • Kristaps Blušs (Drifts), FIA «Motorsport Games 2022» uzvarētājs drifta disciplīnā
    • Madars Dīriņš (Rallijs), 3. vieta LRČ7 klasē 2022. gadā
    • Kristaps Gasparovičs (Kartings), «RMC Grand Finals 2022» uzvarētājs
    • Maija Stakena (Rallijkross), sacensību uzvarētāja «SUPER 2000» klasē
    • Valters Zviedris (Autošoseja), divkārtējs Baltijas autošosejas čempions

    Autosportisti izmēģinās spēkus simulatorā, tāpat arī pastāstīs par spilgtākajiem pagājušās sezonas momentiem un saviem plāniem 2023. gada sezonā. LAF stenda apmeklētājiem būs iespēja nobildēties ar sportistiem, iegūt autogrāfus, kā arī viņiem uzdot jautājumus par un ap autosportu.

    Tiekamies «AUTO 2023» izstādē, kas Ķīpsalas izstāžu centrā norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, no 28. līdz 30. aprīlim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē