• Igaunijā notvertais slepkava savulaik par agresīvu uzvedību izslēgts no zemessardzes

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    8. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: err.ee
    Igaunijas Pērnavas apriņķī sestdienas vakarā notikušās apšaudes vaininieks, kas aizturēts par divu cilvēku slepkavību, savulaik par agresīvu uzvedību izslēgts no zemessardzes Kaitseliit (Aizsardzības līga), pirmdien paziņojusi organizācijas Tallinas nodaļas Domkalna vienība.

    Arī viens no viņa upuriem – motociklists, kas centās šāvēju aizturēt, – bijis zemessargs.

    Kā teikts sociālajos tīklos izplatītajā paziņojumā, 32 gadus vecais Miks Tarraste kopš bērnības bijis aktīvs zemessardzes jauniešu organizācijas Noored Kotkad (Jaunie ērgļi) biedrs.

    Kad viņš vienībā ieguvis vadošu amatu, izrādījies, ka viņš ir viegli aizkaitināms un agresīvs, turklāt lieto izteicienus, kas zemessargam nepiedien, un toreizējā nodaļas vadība visai drīz atzinusi, ka viņa uzvedība neatbilst šim amatam. Taču izslēgt Tarrasti nav bijis vienkārši, jo viņš centies to novērst ar dažādiem juridiskiem paņēmieniem, līdz beidzot pirms septiņiem gadiem Tarrastem ieteikts pašam uzrakstīt atlūgumu, lai viņš netiktu izslēgts.

    Jau ziņots, ka Tarraste tika aizturēts naktī uz svētdienu – dažas stundas pēc tam, kad Pērnavas apriņķī netālu no Lihulas pie degvielas uzpildes stacijas  ar savu automašīnu ietriecās divos citos auto un ēkas sienā. Bēgot no notikuma vietas, viņš sašāva avārijas liecinieku – motociklistu, kurš dzinās viņam pakaļ, – un atklāja uguni uz automašīnu, kurā brauca ģimene – vīrietis, sieviete un trīs bērni.

    Motociklists un mašīnā braukusī sieviete no gūtajiem ievainojumiem miruši, bet vīrietis un divi bērni ievainoti. 

    Kā rakstīja izdevums Parnu Postimees, Tarraste vairākus gadus strādājis medicīnas brāļa amatā un bijis arī pasniedzējs Tallinas Veselības aizsardzības augstskolā māszinību katedrā. Iepriekš viņš saukts pie kriminālatbildības par šaušanu no nelegāla ieroča.

    Pēc prokuratūras informācijas aizturētajam bijušas problēmas ar likumu, tomēr šobrīd attiecībā uz viņu nekādu spēkā esošu sodu nav. Viņam bijusi ieroča glabāšanas atļauja, un pie viņa atrasti daudzi šaujamieroči. Saskaņā ar provizorisku informāciju aizturētais lietojis alkoholu, bet tas, vai viņš lietojis arī kaut ko citu, tiks noskaidrots izmeklēšanas gaitā. 

    Kaitseliit paziņojumā teikts, ka Tarrastes nošautais motociklists bijis zemessardzes biedrs Virgots Regastiks, kas organizācijā iestājies tikai šā gada sākumā.

    «Viņa rīcība tai naktī uzskatāma par paraugu tam, kādam jābūt zemessargam, – vērīgam pret savu kopienu un drosmīgam likuma sardzē,» norādījusi organizācija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē