• Igaunija Latvijas vietā šogad uzņems WRC posmu

    Aktuāli
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Ziņu aģentūra LETA
    2. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Pasaules rallija čempionāta (WRC) sezona atsāksies ar etapu Igaunijā, tai kļūstot par 33. valsti, kas uzņem šīs prestižās sacensības.

    Jau ziņots, ka Igaunijas valdība gatava atbalstīt pasaules rallija čempionāta (WRC) posma rīkošanu valstī ar 2,5 miljoniem eiro, lai tas notiktu kaimiņvalsts nozīmīgāko rallija sacensību - Rally Estonia laikā.

    Ceturtdien kļuva zināms, ka igauņu iepriekš pieliktās pūles nesušas augļus. Igaunija tādējādi kļuvusi par 33. valsti, kas kopš pasaules rallija čempionāta izveides 1973. gada uzņēmusi WRC posmu.

    Rally Estonia ziemeļu kaimiņzemē 4. līdz 6.septembrī dos startu WRC sezonas turpinājumam.

    Par iepriecinošajiem jaunumiem Tallinā vietējos un arī starptautiskos līdzjutējus informēja Igaunijas premjerministrs Jiri Ratas un WRC vadītājs Olivers Ciesla.

    «Ar prieku varu paziņot, ka pēc vairāku mēnešu ilgiem pūliņiem visām iesaistītajām pusēm ir izdevies vienoties par sezonas kalendāru, kurā gan vēl varētu notikt izmaiņas,» uzsver FIA rallija direktors Īvs Matons. «Pateicoties neatlaidīgam organizatoru darbam, esmu pārliecināts, ka šosezon notiks vismaz astoņi posmi.»

    «Igaunijas rallijs atklās sezonas turpinājumu, un zinu, ka Igaunijas Autosporta savienība ir ieguldījusi lielas pūles, lai parūpētos, ka posms valstī notiks pēc augstākajiem WRC standartiem.»

    Pērnā gada WRC čempionam Otam Tanakam šī būs lieliska iespēja klātienē priecēt vietējo publiku.

    Piektdien plānoti sacensību testi un atklāšanas ceremonija, bet sacīkstes īsākā formātā noritēs sestdien un svētdien. Plānots, ka sacensības notiks Tartu pilsētas apkaimē, bet komandu serviss būs izvietots Igaunijas Nacionālajā muzejā.

    Kā ziņojām, iespēja uzņemt WRC sacensības bija arī Latvijai, pasaules čempionāta posmu integrējot mums jau piešķirtajā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) etapā Rally Liepāja, taču puses no tālākajām sarunām atteicās.

    WRC čempionāta sezona tika apturēta martā pēc trim aizvadītiem posmiem, bet iepriekš uz jūniju pārceltais Sardīnijas etaps tagad plānots laikā no 29. oktobra līdz 1. novembrim.

    Pēc posma Igaunijā braucēji sacensības turpinās Turcijā (24.-27. septembris), Vācijā (15.-18. oktobris), Itālijā (29. oktobris – 1. novembris), bet sezonas izskaņa 19.-22. novembrī iecerēta Japānā.

    Vēl gan pastāv iespēja, ka 2.-4.oktobrī WRC posmu uzņemtu Beļģija, kas iepiekš paziņoja par sava Eiropas rallija čempionāta posma, Ipras rallija atcelšanu, savukārt par etapa norisi Horvātijā vēl tiks lemts.

    Tāpat kļuva zināms, ka Argentīnas rallija posms, kas ik gadu pulcē teju miljons līdzjutēju, šogad nenotiks. Posma norise Dienvidamerikas kontinentā bija plānota aprīlī, kad jau bija sākusies koronavīrusa pandēmija.

    Jau iepriekš tika atcelti Portugālē, Kenijā, Somijā, Jaunzēlandē un Velsā plānotie WRC posmi. Tāpat FIA norāda, ka WRC junioru čempionāta kalendārs būs zināms tuvākajā laikā.

    Atbilstoši FIA noteikumiem, pasaules čempiona titula iegūšanai jānotiek septiņiem sezonas posmiem. Līdz Covid-19 pandēmijai tika pabeigtas trīs sacensības, kas FIA liek apsvērt alternatīvas iespējas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē