• Iereibis autovadītājs piedāvā 2000 eiro kukuli, lai izvairītos no soda

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija Facebook
    Šonedēļ Rīgas reģionā fiksēti divi gadījumi, kad autovadītāji likumsargiem piedāvājuši kukuli, lai netiktu piemērots sods par veiktajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Vienā gadījumā tika dots kukulis 2000 eiro apmērā, savukārt otrā gadījumā – 300 eiro apmērā. Par abiem kukuļdošanas gadījumiem ir uzsākti kriminālprocesi.

    Vakar, 24. novembrī, ap pulksten 12.00 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi saņēma informāciju no cita dienesta kolēģiem, ka automašīnas BMW vadītājs, iespējams, brauc reibumā. Likumsargi, dodoties uz norādīto vietu, Rīgā, Kundziņsalas 6. līnijas pārvadā pamanīja minēto transportlīdzekli un lika spēkrata vadītājam to apturēt. Veicot alkohola pārbaudi, tika noskaidrots, ka 1979. gadā dzimušais automašīnas vadītāja ir 2,67 promiļu reibumā. Lai izvairītos no atbildības par braukšanu alkohola reibumā, vīrietis policistiem piedāvāja kukuli 2000 eiro apmērā.

    Minētie pārkāpumi rezumējās ne tikai ar administratīvā pārkāpuma procesu par automašīnas vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā, ja alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles, bet arī ar kriminālprocesu par kukuļdošanu.

    Savukārt otrdienas rītā, 23. novembrī, ap pulksten 09.40 Rīgā, Meža prospektā kāds 1992. gadā dzimis automašīnas Ford vadītājs piedāvāja kukuli 300 eiro apmērā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbiniekam, lai netiktu sastādīts administratīvā pārkāpuma lēmums par transportlīdzekļa vadīšanu bez vadītāja apliecības. Arī šajā gadījumā papildu administratīvajam pārkāpuma procesam tika uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

    Saistībā ar minētajiem gadījumiem uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas, par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

    Šodien, 25. novembrī, Valsts policija nodeva abus kriminālprocesus kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrā.

    Kopumā no šī gada 1. oktobra līdz 25. novembrim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojs par kukuļdošanas gadījumiem Rīgas reģionā ir uzsākuši astoņus kriminālprocesus, no kuriem pieci jau ir nodoti kriminālvajāšanā prokuratūrā.

    Tāpat jāpiemin, ka no šī gada 1. novembra Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Satiksmes noziegumu izmeklēšanas birojs cieši sadarbojas ar Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru un visi kriminālprocesi tiek nodoti vajāšanai paātrinātā kārtā – 48 stundu laikā.

    Valsts policija atgādina, ka par kukuļa došanu un pat kukuļdošanas mēģinājumu vai piedāvāšanu ir paredzēta kriminālatbildība!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē