• Iekšlietu ministrija un Rīgas dome sāk kopīgu cīņu ar pārlieku skaļajiem motocikliem

    Troksnis
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Motosezona 2016
    Foto: Kārlis Dambrāns, flickr.com/janitors
    Motosezona 2016
    Efektīvas trokšņu kontroles veikšanu apgrūtina likumiskais ietvars, ko tagad uzņēmusies risināt Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Rīgas domi.

    Transportlīdzekļi, kuru tehniskais stāvoklis neatbilst prasībām par radīto trokšņa kontroles sistēmu un kuri, pārvietojoties pa pilsētu, traucē cilvēku mieru, ir problēma, kurai uzmanība pievērsta jau ilgu laiku.

    Šobrīd tiesības veikt trokšņu kontroli ir tikai Valsts policijai, bet paredzēts, ka turpmāk trokšņu kontroles sistēmu nodrošinās gan Valsts policija, gan pašvaldības policija.

    Līdz augusta vidum Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas pārstāvji iekšlietu ministrei Marijai Golubevai iesniegs rīcības plānu par veicamajiem pasākumiem, lai līdz šī gada nogalei valstī ieviestu neatbilstošu transportlīdzekļu radītā trokšņa kontroles sistēmu un nodrošinātu sekmīgu tās ieviešanu praksē.

    «Kopš stāšanās ministres amatā saņemu daudzu cilvēku ierosinājumus par to, kā viņu dzīvi padarīt drošāku. Ir situācijas, kurās risinājumi ir kompleksi un prasīs daudz laika, līdz pie tiem nonāksim. Tad ir situācijas kā ar motociklu radīto troksni – šeit risinājums ir samērā vienkāršs un prasa sadarbību starp Rīgas domi un Iekšlietu ministriju, ko arī īstenosim. Ikviens sabiedrības loceklis ir pelnījis dzīvot vidē, kurā citi nepārkāpj viņa tiesības uz mieru,» atzīmēja ministre Marija Golubeva.

    Rīgas mērs Mārtiņš Staķis uzskata, ka problēma ir samilzusi gadu no gada: “Skaļo transportlīdzekļu, pārsvarā motociklistu, trokšņošana īpaši traucē pilsētniekiem šajā siltajā laikā, kad daudzi logi ir atvērti. Trokšņošana notiek arī vakaros un naktīs. Rīgas dome gandrīz katru dienu saņem iedzīvotāju sūdzības, taču pašvaldības rokās nav reālu instrumentu situācijas uzlabošanai. Tādēļ esmu gandarīts, ka izdevies rast kopīgu valodu ar iekšlietu ministri par kopīgu rīcību problēmas risināšanā!”

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē