• «Hyundai Ioniq» saime izpelnās trīs prestižus apbalvojumus

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Hyundai Motor» godalgotā Ioniq elektromobiļu saime saņēmusi vēl trīs apbalvojumus – tos ieguvuši «Ioniq 5» un pilnīgi jaunais «Ioniq 6». «Ioniq 6» izcīnīja titulu Autobest Ecobest 2023, savukārt «Ioniq 5» nokļuva uz goda pjedestāla konkurstestā «Autobest Ecobest Challenge 2022», kā arī tika nosaukts par izdevuma «Esquire Gada auto 2022».

    Organizācija «Autobest» par 2023. gada labāko elektroauto nosauca «Ioniq 6». Kopš 2021. gada Eiropas elektrisko mobilitāti veicina «Ioniq 5», un «Ioniq 6» iegūtā balva atkal apliecina, ka uz klientu orientētais «Hyundai» dizains ir aktuāls un nosaka elektroauto tendences.

    Ar «Ecobest» balvu tiek godināti elektroauto, kas tirgū nonāks nākamajā gadā. Pretendentus vērtē un labāko izvēlas neatkarīga žūrija, kurā ir 31 ietekmīgs auto apskatnieks un eksperts. Šie speciālisti pārstāv 31 Eiropas valsti, kas aptver tirgu ar vairāk nekā 750 miljoniem cilvēku.

    «Ioniq 6 ir revolucionārs elektroauto, kas konceptauto pasaules vēsmas Eiropas dīleru salonos ienesīs 2023. gada sākumā. Šajā mašīnā aerodinamiskas virsbūves filozofija zemas gaisa pretestības ideālus paceļ jaunā līmenī. Tā ir koncepcija, kas piedāvā ne tikai vairāk kā 600 km elektrisko sniedzamību, bet arī demonstrē pārsteidzošas plūdlīnijas, kas garantēti izcelsies pārējo auto vidū. Šis drosmīgais, inteliģentais «Hyundai» ir autentisks tehnoloģiju paraugs. «Ecobest» balvas ieguvēji vienmēr ir bijuši piemērs visai nozarei, tāpēc mēs pamatoti ceram, ka šis ir tikai pirmais no daudziem apbalvojumiem, ko «Ioniq 6» vēl saņems,» saka Dens Vardijs, Autobest dibinātājs un priekšsēdētājs.

    Vairāk nekā 600 km ar pilnu uzlādi

    Uz «Hyundai Motor Group» globālās modulārās elektroauto platformas (E-GMP) būvētajā «Ioniq 6» ir virkne progresīvu tehnoloģiju un plašs uz klientu orientēts interjers. Ar vienu uzlādi modelis var veikt pat 614 kilometrus (WLTP kombinētajā ciklā), savukārt E-GMP īpaši ātrā 800 V uzlāde veicamo attālumu tikai 15 minūtēs ļauj palielināt vēl par 351 kilometru.

    Iespaidīgo nobraukumu veicina ārkārtīgi zemais aerodinamiskās pretestības koeficients – 0,21, ko ļauj panākt apbrīnojami liegās virsbūves plūdlīnijas. Savukārt kokona formas interjers rada iespaidu par svešām acīm noslēptu ērtu privāto telpu ar plašu vietu kājām. Salonā ir padomāts arī par praktiskiem sīkumiem, un tajā ir izmantoti rūpīgi izvēlēti ilgtspējīgi materiāli, kas lieliski atbilst videi draudzīgam dzīvesveidam un ekoloģiskai mobilitātei.

    Vienlaikus ar balvas piešķiršanu «Ioniq 6 Autobest» izziņoja arī konkurstesta «Ecobest Challenge 2022» rezultātus. Tas ir neatkarīgs elektroauto tests ikdienas satiksmē, lai noteiktu auto veiktspējas potenciālu reālajā pasaulē. 350 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes pārbaudē, kurā tika veikta akumulatora uzlāde no 20 līdz 80 procentiem, «Ioniq 5» uzrādīja otro ātrāko laiku. Savukārt, vērtējot pēc sniedzamības pieauguma par 100 km, ierindojās trešajā vietā, un šis rezultāts apliecina inovatīvo tehnoloģiju progresu, kas kārtējo reizi liek pārbīdīt tālāk elektriskās mobilitātes robežas.

    Kārtējo atzinību «Ioniq 5» saņēma no starptautiskā vīriešu dzīvesstila izdevuma «Esquire», kas to nosauca par savu «Gada auto 2022». Komentējot to, kā «Ioniq» pārspējis citus konkurentus, krosoverus un superauto, žurnāls minēja tā «unikālo funkcionalitātes un oriģinālā dizaina kombināciju mašīnā, kas radīta plašam pircēju lokam».

    «Pasaulē, kur daudzi auto šķiet radīti dizaina komitejā, Ioniq 5 izceļas ar tīru dizainu un vienkāršību, nevis ārišķībām. Tas vienkārši izskatās pareizi. Atceraties, ar kādām sajūtām izsaiņojāt savu pirmo iPhone? Tādas pašas pārņem arī, pirmo reizi iekāpjot Ioniq 5,» saka Kevins Sintumvans, Esquire kultūras un dzīvesstila redaktors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē