• Gandrīz 25% lietoto auto Latvijā ir «sagrozīts» nobraukums

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Baltijas valstīs turpina pieaugt lietoto auto tirgus, taču līdzās tam dati liecina, ka 24% no lietotajiem auto vietējā tirgū ir ar mainītu nobraukumu. Iegādājoties spēkratu no privātpersonas, pastāv risks, ka preces vērtība nav pielīdzināma patiesajam tehniskajam stāvoklim.

    Kopējā tendence visās Baltijas valstīs liecina, ka biežāk auto īpašnieki izvēlas tieši lietotas automašīnas. Pēc «AutoTyrimai» datiem, Latvijā reģistrēto lietoto auto skaits ir par trim reizēm lielāks nekā jauno, savukārt Lietuvā lietoto auto pārsvars ir sešas reizes lielāks, Igaunijā atšķirība nav tik izteikta – pārsniedzot jaunos auto par vienu reizi.

    «Moller Auto» grupas uzņēmumu valdes locekle Izīda Gerkena skaidro, ka galvenais iemesls, kādēļ pircēji dod priekšroku lietotiem, nevis jauniem auto ir pieejamāka cena un plašās izvēles iespējas. “Pieprasījuma pieaugumu mazlietoto auto segmentā aizvadītajā gadā izjutām arī mēs.

    Salīdzinot ar 2020. gadu, uzņēmuma peļņa šajā segmentā pieauga par 20%,” skaidro Gerkena.

    Kā apliecina «carVertical» veiktais pētījums, kurā pārbaudītas apmēram 900 000 automašīnu vēstures, visbiežāk krāpšanās ar nobraukumu ir sastopama tieši Latvijā. 24% no pārbaudītajiem transporta līdzekļiem vietējā tirgū uzrāda odometra manipulācijas pazīmes.

    No tā neatpaliek arī pārējās Baltijas valstis, ieņemot 3. un 4. vietu – Igaunija ar 19% un Lietuva ar 18%. Kopumā tieši Centrāleiropa un Austrumeiropa ir centrs krāpniecībai ar automašīnu nobraukumiem. Lai jaunais pirkums nesagādātu nepatīkamus pārsteigumus, drošāk auto iegādāties pie sertificētiem dīleriem. Turklāt tieši Moller Auto mazlietotajiem spēkratiem, kuri nav vecāki par pieciem gadiem un to nobraukums nepārsniedz 150 tūkstošus kilometru, tiek piešķirta 12 mēnešu garantija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē