• Gandrīz 100 autoceļu posmos notiek remontdarbi — autovadītājiem savlaicīgi jāplāno maršruts

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Ceļu remontdarbi patlaban notiek 96 valsts autoceļu posmos. Tāpēc aicinām autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem un savlaicīgi plānot savus braucienus.

    Turpināsies remontdarbi uz tilta pār Mazo Juglu uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne). Satiksme tur var būt palēnināta, aicinām iespēju robežās izmantot citus maršrutus.

    Palēnināta satiksme ir arī uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa remontdarbu posmā, tā izbraukšanai var būt nepieciešama stunda, jo tur ir viens luksoforu posms un trīs citi tiek regulēti ar priekšrocības ceļa zīmēm, kā arī ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Šonedēļ uz dažām dienām plānots slēgt satiksmi, braucot Tallinas virzienā un nobraucot no Tallinas šosejas uz ceļu Saulkrasti–Bīriņi (V39) un nobrauktuvē no autoceļa V39 uz Tallinas šoseju, bet pēc tam – uz tām pašām nobrauktuvēm, braucot Rīgas virzienā.

    Būvdarbi notiek uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, darbu zonā noteikts ātruma ierobežojums 70 km/h.

    Uz Rīgas virziena brauktuves posmā no Ikšķiles līdz krustojumam ar Rīgas apvedceļu A4 (Baltezers–Saulkalne) satiksmei pārmaiņus tiks slēgta viena no divām braukšanas joslām. Plānots, ka naktīs satiksmei būs atvērtas brauktuves abas joslas.

    Arī uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme tiek organizēta pa vienu, Jelgavas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā. Arī šajā ceļa remonta posmā jāplāno papildu laiku, jo sevišķi darbdienu rītos un vakaros ceļā var paiet līdz pat 40 minūtēm.

    Uz reģionālajiem autoceļiem visvairāk pagaidu luksoforu ir uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) posmā no Pūriem Auces virzienā līdz pat Penkulei – tur ir astoņi pagaidu luksofori, un lai izbrauktu visus remontdarbus būs nepieciešama stunda un 20 minūtes. Savukārt četri luksoforu posmi ir uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) 20 kilometru garā posmā, sākot no Ventspils Kuldīgas virzienā, tur jārēķinās ar stundu ceļā.

    Valstī turpinās aktīva būvdarbu sezona, būvdarbi notiek gandrīz 100 ceļu posmos. Aicinām autovadītājus ievērot satiksmes organizāciju un luksoforu signālus būvdarbu posmos. Ar visiem būvdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties kartē VAS Latvijas Valsts ceļi mājas lapā www.lvceli.lv

    Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz galvenajiem autoceļiem:

    • Uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļā viens luksoforu posms un trīs posmi ar priekšrocības zīmēm, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Jāņem vērā, ka apvedceļa izbraukšanai var būt nepieciešamas 45 minūtes.
    • Uz Daugavpils šosejas uz Rīgas virziena brauktuves posmā no Ikšķiles līdz Salaspilij satiksmei pārmaiņus tiks slēgta viena no divām braukšanas joslām. Plānots, ka naktīs satiksmei būs atvērtas brauktuves abas joslas.
    • Uz Jelgavas šosejas (A8) posmā no Jaunolaines līdz tiltam pār Misu satiksme notiek pa brauktuvi Jelgavas virzienā pa vienai joslai katrā virzienā.  Ātruma ierobežojums posmā 70 km/h. Remontposma izbraukšanai nepieciešams vairāk par pusstundu.
    • Uz Rēzeknes apvedceļa (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem četri luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – pusstunda ceļā.

    Lielākie satiksmes ierobežojumi sakarā ar ceļu remontdarbiem uz reģionālajiem autoceļiem:

    • Uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām ir vairāk nekā 20 km garš remontposms un četri ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – jārēķinās ar to, ka ceļā tur būs jāpavada nepilnu stundu.
    • Uz autoceļa Pūri–Auce–Grīvaiši (P96) posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele–Krimūnas–Zaļenieki (V1098) astoņi luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70, 50 un 20 km/h, platuma ierobežojums 2,75 m. Posms prasīs stundu ceļā.
    • Uz autoceļa Inciems–Sigulda–Ķegums (P8) posmā no dzelzceļa pārbrauktuves Siguldā līdz Jūdažiem viens luksoforu posms un 70, 50 un 30 km/h.
    • Uz autoceļa Smiltene–Velēna–Gulbene (P27) no Vidzemes šosejas (A2) līdz Vārniņām trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posms prasa 40 minūtes ceļā.
    • Uz autoceļa Cēsis–Vecpiebalga–Madona (P30) posmā no Bērzkroga līdz Meļļiem ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posmā var paiet pusstunda ceļā.
    • Uz autoceļa Pļaviņas – Madona – Gulbene (P37) posmā no Aiviekstes līdz Bērzaunei ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h un satiksmes regulētāji. Ceļā var paiet vairāk nekā pusstunda.
    • Uz autoceļa Vecumnieki–Nereta–Subate (P73) no Aknīstes 15 km posmā Subates virzienā divi luksoforu posmi un vienā satiksme organizēta ar regulētājiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – pusstunda ceļā.
    • Uz autoceļa  Ķekava–Skaistkalne (P89) posmā Baldones novadā līdz diviem luksoforu posmiem un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, nepilna pusstunda ceļā.
    • Uz autoceļa Talsi–Dundaga–Mazirbe (P125) no pagrieziena uz Valdemārpili (P126) līdz Cīruļiem viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h – posms prasa nepilnu pusstundu ceļā.
    • Uz autoceļa Ludza–Briģi–Zilupe (P136) posmā no Zilupes līdz Blaideļiem viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, pusstunda ceļā.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē