• FOTO: Latvijas motociklisti izbrauc slaveno Čaušesku augstkalnu militāro ceļu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šovasar piektajā BMW Motorrad fanu braucienā 26 motociklisti izbrauks divus slavenus Rumānijas kalnu ceļus, tostarp bijušā diktatora Nikolaje Čaušesku laikā militārajām vajadzībām būvēto augstkalnu trasi Transfagarsan.

    Aptuveni 6000 kilometru garais brauciens, kura laikā tiek šķērsotas divpadsmit valstu teritorijas, ierasti tiek rīkots jūlija pirmajās nedēļās, jo viens no tā galvenajiem mērķiem ir BMW Motorrad dienas Garmišā – Partenkirhenē.

    Pirms nokļūšanas Vācijas dienvidos, Latvijas motobraucēji Berlīnē apskatīja arī BMW Motorrad rūpnīcu un ražotāja muzeju. Bergs atklāj, ka daudzus grupas dalībniekus pārsteidzis fakts, ka motocikli tiek ražoti tieši Berlīnē, un nekur citur.

    Publicitātes foto

    Savukārt iespaidīgais Eiropas līmeņa moto fanu saiets Bavārijas Alpos priecē apmeklētājus ar jaunākajiem moto produktiem, krāšņiem šoviem, spilgtiem trikiem, izmēģinājuma braucieniem un teju leģendāru saviesīgo dzīvi. Tieši tādēļ nelielo pilsētiņu ik gadu apmeklē tūkstošiem motociklu cienītāju no vairāk nekā 40 valstīm. Latviju šoreiz pārstāvēja 26 BMW Motorrad fani ar 15 motocikliem, kuri atklāšanas pasākumā atradās līdzās Kolumbijas, Argentīnas, Kanādas, ASV un visu Eiropas lielāko valstu pārstāvjiem.

    Pēc trīs piesātinātām dienām BMW Motorrad Days pasākumos Latvijas motociklistu ceļš katru gadu ved uz citiem aizraujošiem galamērķiem – ceļiem, par kuru izbraukšanu sapņo ne viens vien motobraucējs. Tieši tādēļ šī gada ceļojuma lielajā plānā (Latvija – Lietuva – Polija – Vācija – Austrija – Slovēnija – Serbija – Rumānija – Ungārija – Slovākija – Polija – Lietuva – Latvija) iekļauti divi Rumānijas augstkalnu ceļi – Transfagarasan un Transalpina.

    114 kilometrus garais augstkalnu ceļš Transfagarasan ar pieciem tuneļiem, 27 viaduktiem un 831 nelielu tiltu savieno vēsturiskos Valahijas un Transilvānijas apgabalus. Baidoties, ka arī Rumānijā varētu atkārtoties 1968.gada Prāgas pavasara apspiešanai līdzīgi notikumi, valsts līderis, diktators Nikolaje Čaušesku militārajām vajadzībām 1970.-74.gadā Fagaras grēdā Karpatu kalnos lika izbūvēt šoseju.

    Transfagarasan ir būvēts tā, lai būtu caurbraucams smagajai militārajai tehnikai, tādēļ kāpumi nav grūti pārvarami nevienam. Šodien tas ir iecienīts automašīnu un motobraucēju ceļojumu mērķis, tiesa, pieejams tikai no jūnija beigām līdz oktobra beigām.

    Savukārt 139 kilometrus garā Transalpina trase tiek uzskatīta par, iespējams, visvecāko Karpatu kalnos izbūvēto ceļu. Tas tapis II gs. sākumā, kad senie romieši centās iekarot Dakijas (tagadējās Rumānijas) galvaspilsētu Sarmizegetusu. Tas ir ticis izmantots, lai Romā nogādātu Transilvānijā iegūto zeltu. Šodien modernizētā Transalpina ir viena no galvenajām trasēm, kas savieno Rumānijas centrālo daļu ar dienvidu reģioniem.

    BMW Motorrad pārstāvis Latvijā Inchcape Latvia šādas ekspedīcijas rīko kopš 2015.gadā, un, kā atzīst Bergs, to popularitāte ar katru gadu tikai pieaug. Šāds divu nedēļu ceļojums ir lielisks veids, kā praktiski iepazīt sava dzelzs rumaka jaudu un atpūtas iespējas, ko sniedz gari moto pārbraucieni.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē