• FOTO: Kā notiek būvdarbi autoceļa Butnāri–Saldus–Ezere posmā pie Lietuvas robežas

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Renārs Koris
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Kopš aprīļa sākuma turpinās būvdarbi valsts reģionālā autoceļa Butnāri–Saldus–Ezere (P105) posmā no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai (18,30.–37,21. km). Visā posmā pārbūvē ceļa segu, objektā tiek veikti zemes klātnes izbūves darbi, salizturīgās kārtas un minerālmateriālu pamatu izbūve, savukārt virzienā no Ezeres uz Saldu 6 km garā posmā jau ir ieklāta asfaltbetona seguma apakškārta.

    Vecais tilts pār Bruziles upi ir nojaukts un tā vietā tiek izbūvēta monolīta dzelzsbetona caurteka, kurai jau ir iebetonēta pamatu daļa. Būvdarbu laikā satiksme pār Bruzili organizēta pa apbraucamo ceļu.

    Turpinās tilta pār Vadaksti atjaunošanas darbi, satiksme uz tilta notiek pa vienu kustības joslu.

    Autovadītājiem, šķērsojot būvdarbu posmu, jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes ierobežojumiem – patlaban tur atkarībā no veicamajiem darbiem ir astoņi reversās kustības posmi, kuros satiksmi regulē ar luksoforiem.

    Braukšanas ātruma ierobežojums darbu vietā ir 50 km/h, platuma ierobežojums 2,75 m. Visa posma šķērsošanai nepieciešama pusotra stunda.

    Jau vēstīts, ka autoceļa Butnāri–Saldus–Ezere (P105) veic ceļa segas pilno pārbūvi, izbūvējot salizturīgo kārtu, nesaistītu minerālmateriālu pamatu un asfaltbetona segumu divās kārtās; atjauno 1960. gadā celto tiltu pār Vadaksti, bet 1961. gadā būvētā tilta pār Bruziles upi vietā izbūvē monolītu dzelzsbetona caurteku.

    Būvdarbu ietvaros posmā tiek pārbūvētas caurtekas, izrakti sāngrāvji. Pārbūvēs arī 16 autobusu pieturvietas un līdz sabiedriskā transporta pieturvietai “Ezere” izbūvēs jaunus ietves posmus.  

    Būvdarbus veic SIA Saldus ceļinieks par līgumcenu 12 236 156,18 eiro (ar PVN), ko finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Pārbūves projekta autors ir SIA Firma L4, būvuzraudzību veic AS Ceļuprojekts. Darbus plānots pabeigt 2023. gada rudenī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē