• FOTO: Biķernieku trasē aizvadīts CUPRA auto īpašnieku salidojums – "CUPRA Summit '22"

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aizvadītajā nedēļas nogalē CUPRA automobiļu entuziastiem bija iespēja satikties ekskluzīvā pasākumā Biķernieku trasē. Tajā pozitīvā un pacilātā svētku gaisotnē vienuviet pulcējās 125 CUPRA automašīnas un vairāk nekā 300 CUPRA īpašnieki un draugi, kuri dažādās disciplīnās varēja izmēģināt sava spēkrata dotības trasē. Tāpat pasākuma apmeklētājiem tika dota iespēja iepazīties ar jauno CUPRA Formentor VZ5.

    Salidojuma dalībnieki varēja izmēģināt sava CUPRA automobiļa spēkus četrās dažādās disciplīnās – CUPRA Pro+, CUPRA Pro, CUPRA Fun un CUPRA Family. CUPRA Pro+ un CUPRA Pro disciplīnās autovadītāji varēja pārbaudīt sava dzelzs rumaka maksimālās spējas un varēšanu motosporta sacīkšu trasē, tā parūpējoties arī par kārtīgu adrenalīna devu. Šajos braucienos varēja piedalīties tikai pats braucējs, obligāti velkot ķiveri, lai garantētu drošību.  

    Savukārt CUPRA Fun un CUPRA Family disciplīnās spēkratā varēja atrasties arī citi pasažieri, tā izbaudot mierīgu, bet ne mazāk aizraujošu braucienu pa Biķernieku trasi ģimenes un draugu lokā. Turklāt visu līgu dalībniekiem bija iespēja piedalīties “Drošas braukšanas skolā”, izpildot dažādas figūras kartinga trasē, bet pasākuma noslēgumā visi klātesošie CUPRA auto īpašnieki devās trasē Draudzības braucienā un iespaidīgā kolonnā kopīgi veica piecus apļus.

    Pasākumā CUPRA autovadītājus trasē pavadīja vairākkārtējs Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis. Autosportists braucienu laikā atradās trasē, braucēju priekšgalā, tādējādi kontrolējot kustību un rūpējoties par drošību pasākumā. CUPRA salidojumu vadīja CUPRA zīmola vēstnesis Renārs Zeltiņš.  

    Biķernieku trasē visu pasākuma laiku apmeklētājiem bija pieejama plaša ēdināšanas zona, kā arī pašiem mazākajiem līdzjutējiem bija sagatavotas dažādas izklaides aktivitātes. Savukārt par pasākuma muzikālo atmosfēru rūpējās DJ Esoniq.

    Līdztekus iepriekš minētajām aktivitātēm, apmeklētāji varēja iepazīties ar jauno CUPRA Formentor VZ5. Jaunā CUPRA Formentor VZ5 versija ir ekskluzīva, jo tā pieejama vien teju 7000 eksemplāros visā pasaulē, savukārt Latvijā pašreiz sastopami vien pieci šādi auto. Spēkrats ir aprīkots ar piecu cilindru benzīna dzinēju, kuram ir 390 ZS liela jauda un 480 Nm liels griezes moments.

    Tā dzinējs ir savienots ar ātri reaģējošu septiņu pakāpju DSG divsajūgu pārnesumkārbu, kas sniedz īpaši dinamisku, baudāmu un emocionāli bagātu braukšanas pieredzi. Jaudīgais VZ5 100km/h var sasniegt vien 4,2 sekundēs, kas ir teju tikpat ilgi cik viena dziļa ieelpa. Savukārt maksimālais ātrums ko spēkrats spēj sasniegt ir 250 km/h. Modelis ir arī aprīkots ar īpašu drifta režīmu, kas paredzēts izmantošanai slēgtā trasē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē