• FOTO: Autosportists Edijs Ošs prezentē unikālu Škoda Fabia sporta auto

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Autosalonā VERTE AUTO tika atklāts autosporta braucēja Edija Oša sporta automašīnas ŠKODA FABIA dizains un krāsas. Šāda līmeņa sporta automašīna Latvijā ir pirmā un tā savu debiju pieredzēs rallijkrosa sacensībās Baltijā.

    Edijs Ošs Latvijas autosportā ienāca 2013. gadā un sākotnēji sevi pieteica, kā mērķtiecīgu autokrosa braucēju. Pēc aizvadītiem vairākiem gadiem, cīnoties plecu pie pleca ar labākajiem Latvijas autokrosa braucējiem, izcīnīti divi čempiona tituli 2019. un 2020. gadā, kā arī iegūts Latvijas Automobiļu federācijas autosporta meistara tituls. Šobrīd braucējs savu sportisko izaugsmi turpina celt rallijkrosa disciplīnā.

    Edijs Ošs, rallijkrosa braucējs, Latvijas autosporta meistars: “Līdz šāda līmeņa autosporta automašīnai gāju soli pa solim. Pirmais mēģinājums valdīt pilnpiedziņu bija aizvadot treniņus ar RX Light automašīnu, kā arī debija pasaules čempionātā ar Sports Racing Technologies komandu. Pagājušais gads bija ļoti intensīvs, dalība 16 sacensībās. Paralēli dalībai ar priekšpiedziņas automašīnu, sēdos pie stūres Mitsubishi Lancer Evolution IX, kuru piedāvāja PROSPEED komanda. Šīs automašīnas ātrums un dinamiskums trasē, lika saprast, ka tas ir tas, ko vēlos. Starpsezonā ķēros pie darba – rezultāts ir visiem redzamais projekts “SKODA FABIA Supercar 4×4”,” iesāk Edijs.

    “Automašīnas dizainu izstrādāja Polijas kompānijas dizaineri, kuri šobrīd Eiropā ir spēcīgākie šajā jomā. Vieni no klientiem ir pasaulē labi zināmie Hyundai Motorsport braucēji, kā arī elektro automobiļu projekts Kreisel-RE-X1,” atklāj Edijs.

    Māris Jansons, Auto 100 Latvija vadītājs:ŠKODA Motorsport vēsture sniedzas līdz pat pagājušā gadsimta sākumam un kopš tā laika zīmols ir izcīnījis neskaitāmas uzvaras dažādos motoru sporta veidos. 2015 gadā ŠKODA izstrādāja FABIA Rally2(R5) specifikācijas auto un tas līdz šai dienai sevi ir apliecinājis kā viens no konkurētspējīgākajiem auto šajā disciplīnā, iegūstot piecu Pasaules čempiona titulus kā arī gūstot augstākos panākumus citos rallija seriālos.

    Arī autosportists Edijs Ošs ir virzījies mērķtiecīgi dažādās motorsporta disciplīnās Latvijā un nonācis līdz augstākā līmeņa tehnikai. Gadiem uzkrātā pieredze un ŠKODA FABIA Supercar 4×4 ir teicama kombinācija, lai tiektos pēc austākajiem mērķiem Latvijas un tuvāko reģionu sacīkstēs.”

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē