• FOTO: Ar īpašu izstādi sezonu noslēdz Latvijā skaistāko japāņu automašīnu īpašnieki

    Auto izstāde
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: @spriditis_eg4
    Nedēļas nogalē, radošajā Tallinas ielas kvartālā norisinājās jdm.lv organizētais japāņu automašīnu rudens sesijas saiets «JDM.lv Autumn Carmeet». Dalībai pasākumā tika izvēlētas 50 skaistākās automašīnas, tai skaitā dalībnieki no Lietuvas un Igaunijas.

    Dalībnieku automašīnas četrās kategorijās vērtēja no jomas profesionāļiem un brīvprātīgajiem skatītājos izveidota vērtēšanas komisija. 

    Kategorijā: «JDM simpātija» (JDM – Japānas iekšējam tirgum ražotie auto) apbalvojumu ieguva 2000. gadā ražotais «Nissan Silvia», kura vērtēšanā tika ņemti vērā automašīnas autentiskums, auto stāvoklis un kulta auto statuss mūsdienās.

    Kategorijā: «90to gadu leģenda» uzvarēja 1992. gada «Honda Civic», kas būvēts kā ielai derīgs (street legal) dragreisa auto un ar turbo kompresoru aprīkotais dzinējs spējīgs attīstīt 420 Zs, kas ap 900kg vieglo auto padara par ļoti konkurētspējīgu pat mūsdienās.

    Kategorijā «Japāņu auto mantojums», uzvarēja 1974. gadā ražotais «Nissan 240Z» ar savam laikam atbilstošu izpildījumu un unikālu virsbūves krāsojumu. Šis auto piesaistīja arī ne mazums skatītāju interesi.

    Kategorijā «Modernā klassika» apbalvojumu ieguva 2000. gada «Lexus IS300», kas tika novērtēts, ņemot vērā modeļa pieejamību, popularitāti, auto stāvokli un tūningu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē