• «Enefit» ieguldīs 5 miljonus eiro elektroauto uzlādes tīkla attīstībā Latvijā

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Paplašinot Igaunijā pieejamo «Enefit Volt» elektroauto uzlādes tīklu, energouzņēmums «Enefit» šogad Latvijā investēs 5 miljonus eiro, t. sk. Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta CEF līdzfinansējumu 500 000 eiro apmērā. Uzņēmuma mērķis ir jau šogad sākt sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem par vairāk nekā 100 publisko elektroauto uzlāžu staciju izveidi, lai tuvāko gadu laikā radītu Baltijā plašāko uzlādes tīklu.

    2023. gadā piecās vietās uz Ventspils, Bauskas un Tallinas šosejas plānots izbūvēt desmit «Enefit Volt» ātrās uzlādes stacijas ar maksimāli lielāko iespējamo jaudu – 300 kilovatu. Šis ir šobrīd pasaulē viens no jaudīgākajiem pieejamajiem uzlādes risinājumiem, kas ļauj vien 20 minūtēs elektroauto bateriju uzlādēt līdz aptuveni 80% līmenim. Katrā uzlādes vietā būs divas uzlādes iekārtas, piedāvājot vienlaikus uzlādēt četrus elektroauto.

    Stacijas tiks izvietotas Latviju, Lietuvu, Igauniju un Poliju savienojošā Eiropas transporta tīklā (TEN-T), vietās, kur elektroauto īpašnieki uzturas ilgstoši un regulāri – pie lielveikaliem, biznesa centriem un viesnīcām. Līdzīgi kā šobrīd Igaunijā, arī Latvijā klienti uzlādes stacijās varēs norēķināties ar Enefit Volt» lietotni, maksājot par izmantotajām kilovatstundām, nevis uzlādes laiku.

    «Publiskās uzlādes infrastruktūras attīstība ir noteikta kā viena no mūsu šīgada prioritātēm. Līdz ar elektroauto infrastruktūras attīstību atbalstīsim arī vietējos uzņēmumus, piesaistot tiem papildu klientus – esam iecerējuši stratēģiskas iekārtu atrašanās vietas, kur auto īpašnieki transportlīdzekļa uzlādes laikā varēs bez lieka laika tēriņa paveikt arī citus ikdienas uzdevumus. Šobrīd jau tiek slēgti pirmie līgumi par uzlādes staciju izveidi, kuru īstenošanā sadarbosimies ar populāriem vietējiem veikalu tīkliem, atpūtas vietām un citiem stratēģiskajiem partneriem,» stāsta «Enefit» valdes priekšsēdētājs Krists Mertens.

    «Enefit Volt» publisko elektroauto uzlādes infrastruktūra šobrīd tiek aktīvi attīstīta Igaunijā, kur uzstādītas 197 publiskās uzlādes stacijas. Šī gada laikā «Enefit» mātesuzņēmums «Eesti Energia» plāno uzsākt teju 1000 jaunu publisko uzlādes staciju izveidi Baltijā un Polijā, kļūstot par lielāko uzlādes operatoru reģionā.

    Savukārt Latvijā tuvāko gadu laikā plānots izveidot uzlādes infrastruktūru teritorijās ar visblīvāko elektroauto lietotāju skaitu – primāri Rīgā un Pierīgā, paplašinoties arī Ventspils, Jelgavas, Bauskas un Daugavpils virzienos.  

    «Mēs kļūsim par daļu no starptautiska uzlādes tīkla, kurš būs centralizēti pieejams un ērti lietojams visiem «Enefit Volt» lietotnes klientiem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Jau šobrīd lietotnē var apskatīt visas «Enefit» grupas aktīvās elektroauto uzlāžu lokācijas. Uzlādes tīkla ieviešana Latvijā ir būtisks solis elektromobilitātes veicināšanai, lai nodrošinātu visaptverošu uzlādes infrastruktūru Baltijā un arī ārpus tās.

    Līdzās ātrās uzlādes stacijām Latvijā būs pieejamas arī standarta stacijas ar uzlādes jaudu no 22 līdz 240 kilovatiem, pilnībā nodrošinot visu braucēju vajadzības – gan ikdienas gaitām pilsētā, gan starptautiskiem ceļojumiem ar elektroauto,» uzsver Krists Mertens.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē