• «Eleport» uzstādīs jaunas elektroauto uzlādes stacijas vienā no Latvijas lielveikaliem

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Elektroauto uzlādes tīkls «Eleport» ir noslēdzis līgumu ar «Domina Shopping» par trīs jaunu elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu tirdzniecības centra daudzstāvu stāvvietā, nodrošinot kopumā astoņas elektroauto uzlādes pieslēgvietas. Jaunās uzlādes stacijas plānots uzstādīt līdz šī gada septembrim.

    «Domina Shopping» C zonas daudzstāvu stāvvietā tiks uzstādītas trīs jaunas uzlādes stacijas: 150 kW ultra ātrā uzlādes stacija, kas spēj lādēt ar 1000 km/h lielu uzlādes ātrumu jeb 100 km sešu minūšu laikā, 50 kW ātrā uzlādes stacija ar 330 km/h lielu uzlādes ātrumu un 22 kW maiņstrāvas jeb lēnā uzlādes stacija, kas nodrošina 145 km/h uzlādes ātrumu un būs piemērota nesteidzīgai uzlādei un atpūtai tirdzniecības centrā.

    Abām ātrajām uzlādes stacijām katrai būs divas pieslēgvietas, savukārt maiņstrāvas stacijas piedāvās četras pieslēgvietas.

    Kopumā vienlaicīgi astoņi elektroauto varēs veikt uzlādi ar jaudu līdz pat 150 kW. Šīs uzlādes vietas būs pieejamas visiem elektroauto lietotājiem. 150 kW stacija būs aprīkota ar diviem Eiropas standarta CCS2 kabeļiem, 50 kW stacija būs aprīkota gan ar CCS2 kabeli, gan ar Japānas standarta CHAdeMO kabeli, bet maiņstrāvas stacija – ar Eiropas standarta «Type 2» ligzdām.

    Turpat tirdzniecības centrā pirmoreiz Latvijā tiks uzstādīta arī Somijas ražotāja «Kempower» ātrās uzlādes stacija, kas šobrīd ir mūsdienīgākā elektroauto uzlādes tehnoloģija.

    “Eleport mērķtiecīgi meklē vietas, kur uzstādīt jaunākās un modernākās uzlādes stacijas, lai veidotu pēc iespējas ērtāku un pieejamāku uzlādes tīklu, kas ir pakārtots autovadītāju braukšanas un ikdienas ieradumiem – nevis otrādi.

    Tieši tāpēc uzskatam, ka tirdzniecības centri ir ļoti piemērota vieta, kur autovadītājiem veikt regulāru auto uzlādi. Ar ērtu un sakārtotu uzlādes tīkla infrastruktūru mēs veicinām ātrāku klimatneitrālas transporta nozares attīstību,” norāda Kārlis Mendziņš, “Eleport Latvija” vadītājs.

    “Priecājamies, ka Domina Shopping ir kļuvusi par pirmo tirdzniecības centru Latvijā, kurā tiks uzstādītas modernās Eleport elektroauto uzlādes vietas. Šīs sadarbības rezultātā mūsu videi draudzīgo pakalpojumu klāsts kļūs vēl kuplāks – jau rudenī piedāvāsim saviem apmeklētājiem vienlaicīgi  uzlādēt 12 elektromāšīnas. Tas būs arī pozitīvs signāls Purvciema, Pļavnieku, Teikas, Juglas un citu apkārtējo mikrorajonu iedzīvotājiem apsvērt pārsēšanos uz “zaļākām mašīnām”, jo tās ērti un ātri var uzlādēt savas mājas tuvumā – Dominā,” stāsta Dina Bunce, t/c “Domina Shopping” direktore.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē