• «Elektrum Drive» sadarbībā ar «Neste» Rīgā atklājusi elektrouzlādes staciju

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    18. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    AS «Latvenergo» elektrotransporta uzlādes zīmols «Elektrum Drive» sadarbībā ar degvielas mazumtirgotāju «Neste» šonedēļ atklāja elektroauto uzlādes staciju degvielas uzpildes stacijā «Neste» Rīgā, Krasta ielā 68, aģentūru LETA informēja «Latvenergo» pārstāvji.

    Elektroauto uzlādes stacijā vienlaicīgi var uzlādēt četras automašīnas.

    Šī gada laikā «Elektrum Drive» plāno atklāt vēl citas ātrās uzlādes stacijas, paplašinot šī pakalpojuma pieejamību, un tādējādi «Elektrum Drive» tīklā pavisam kopā būs pieejamas 500 pieslēgvietas Baltijā.

    «Elektrum Drive» elektroauto uzlādes tīklā ir 193 pieslēgvietas Latvijā, un šobrīd viens no mērķiem ir attīstīt tieši īpaši ātrās uzlādes tīklu. Tādēļ ārpus «Elektrum Drive» tīkla, kurā šādas uzlādes stacijas ir četras, sākta sadarbība ar «Neste». 

    Īpaši ātrā uzlādes stacija var veikt pilnu automašīnas uzlādi ar 50 kWh ietilpības bateriju vidēji 15 minūšu laikā ar nosacījumu, ka uzlāde tiek veikta no 5% līdz 85%, un auto pārējie parametri spēj uzņemt šādu uzlādes jaudu.

    «Elektrum Drive» šogad turpinās ne tikai paplašināt savu un sadarbībā ar partneriem veidoto uzlādes tīklu, bet arī piedāvās jaunus elektromobilitātes pakalpojumus. Pērn sasniegtas 193 pieslēgvietas, šogad tās ir plānots paplašināt līdz 500 pieslēgvietām Baltijā, uzmanību pievēršot arī reģioniem. 

    «Latvenergo» nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. «Latvenergo» pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas «Nasdaq Riga» parāda vērtspapīru sarakstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē