• Elektriskais Porsche Taycan spēs veikt vairāk nekā 500 km ar vienu uzlādi

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kopš elektriskā Taycan iznākšanas 2019. gadā, tā modeļu klāsts ir stabili paplašinājies. Tagad saimei pievienojas arī divas jaunas versijas – Taycan GTS un Taycan GTS Sport Turismo, teikts uzņēmuma paziņojumā.

    Prezentējot jauno elektriskā sporta automobiļa versiju Taycan GTS, Porsche izceļ nozīmīgu īpašību. Tā nobraucamā distance spēj sasniegt pat 504 km. Balstoties uz WLTP (Pasaulē saskaņotās vieglo transportlīdzekļu testēšanas procedūras) datiem, šis jaunais sporta automašīnas modelis ir pirmais Taycan, kas pārvarējis 500 kilometru robežu.

    Porsche klajā laidis arī pirmās pilnībā elektriskās modeļu sērijas trešo virsbūves veidu Taycan GTS Sport Turismo formā. Šim saimes jaunpienācējam ir tāds pats sportisks siluets un ieslīpā jumtu līnija, kā Taycan Cross Turismo.

    “Esmu sevišķi priecīgs par to, ka mums tagad ir Taycan ar leģendāro GTS apzīmējumu. Mūsu klāstā tam ir atvēlēta īpaša vieta – virs Taycan 4S un zem Taycan Turbo modeļiem,” norāda Taycan modeļu līnijas viceprezidents Kevins Gīks.

    Akronīma GTS atšifrējums ir Gran Turismo Sport. Kad 1963. gadā parādījās Porsche 904 Carrera GTS modelis, šie trīs burti Porsche automobiļu cienītāju vidū ieguva nozīmīgu lomu. Tagad vācu sporta automobiļu ražotājs piedāvā atvasinājumus ar šo leģendāro burtu kombināciju katrā no Porsche modeļu sērijām.

    Taycan GTS: sportisks piedāvājums Taycan klāstā

    Daudzpusīgajam un sportiskajam Taycan GTS ir iespaidīga 440 kW (598 ZS) jauda “overboost” režīmā, kad tiek izmantotaLaunch Control funkcija. 100 km/h ātrumu šajā virsbūves variantā var sasniegt 3,7 sekundēs. Maksimālais ātrums abiem modeļiem ir 250 km/h.

    Kā jaunākās Taycan paaudzes pārstāvim, GTS ir sevišķi efektīva piedziņas stratēģija. Arī citi Taycan varianti jaunākajos modeļos ir saņēmuši šo uzlabojumu. Praktiskā izteiksmē tas pagarina nobraucamo distanci.

    Adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, tostarp Porsche aktīvā piekares vadības sistēma (PASM), īpaši pielāgota GTS, lai uzlabotu laterālo dinamiku. Papildu komplektācijā pieejamā aizmugurējās ass stūrēšana arī kļuvusi vēl sportiskāka. Savukārt modificētais Porsche sporta skaņas elektriskais pastiprinātājs paspilgtina jaunā GTS modeļa raksturu.

    Eksterjers un interjers šajā automobilī atšķrias. Eksterjerā ir vairākas melnas vai tumšas krāsas detaļas, tostarp priekšējā bampera ieliktņi, ārējo spoguļu pamatnes un sānu logu līstes – kā tas ierasts GTS modeļos. Vairāki melnas krāsas Race-Tex elementi interjerā, tāpat kā standarta komplektācijā pieejamā matētā alumīnija interjera pakotne ar melnu anodētu apdari, izceļ eleganto un dinamisko vidi.

    Taycan Sport Turismo apvieno labāko

    Taycan Sport Turismo izveide nozīmē, ka tagad modeļu saimē pieejami trīs virsbūves varianti. Šis modelis paredzēts tiem, kuri vēlas līdzīgu ikdienas praktiskuma līmeni tam, kādu piedāvā Taycan Cross Turismo, bet kuri vienlaikus vēlas arī Taycan sporta sedana braukšanas veiktspēju.

    Taycan Sport Turismo ir tāds pats sportiskais siluets, ieslīpā jumta līnija un funkcionālais dizains, kā Taycan Cross Turismo. Jumta augstums aizmugurē ir par vismaz 45 mm lielāks, nekā Taycan sporta sedanā, bet bagāžas ietilpība zem lielā nodalījuma vāka ir vairāk nekā 1200 litru. Taču Taycan Sport Turismo nav bezceļa dizaina elementu.

    Panorāmas jumts ar Sunshine Control funkciju: caurspīdīgs vai matēts, tikai ar vienu pieskārienu

    Panorāmas jumts ar Sunshine Control funkciju ir pieejams Taycan GTS modeļa papildkomplektācijā. Elektriski regulējama šķidro kristālu plēve spēj pārvērst jumtu no caurspīdīga par matētu. Tādējādi pasažieri tiek pasargāti no saules gaismas, neaptumšojot interjeru.

    Jumts sadalīts deviņos segmentos, kurus var kontrolēt atsevišķi – šis ir pirmais šāda veida piedāvājums autoražošanas nozarē. Papildus caurspīdīgam un matētam uzstādījumam iespējams izvēlēties arī daļēji un pilnībā aptumšotu režīmu.

    Taycan GTS un Taycan GTS Sport Turismo pirmizrādi piedzīvoja Losandželosas autoizstādē, kas norisinājās no 2021. gada 19. novembra līdz 28. novembrim. Abi modeļu varianti pie automašīnu dīleriem nonāks 2022. gada pavasarī. Drīzumā būs pieejami arī papildu dzinēja varianti Sport Turismo modelim.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē