• Elektriskā Porsche Taycan viesizrāde Formula E finālā Ņujorkā

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Porsche apmeklē Lielo ābolu: ABB FIA Formula E čempionāta finālā Ņujorkā Taycan parādīja savas spējas, sacīkšu trasē veicot vairākus ātrumposmus. „Formula E sacīkšu stratēģijā svarīga nozīme ir rekuperācijai. Ar pārdomātu enerģijas atgūšanu sērijveida automobilī var sasniegt būtiskus ieguvumus nobraucamā attāluma ziņā,” paskaidro Porsche rūpnīcas braucējs Nīls Jani, kas bija pie stūres Ņujorkā.

    „Mani pārsteidza jaunā Taycan lielais nobraucamais attālums, pat sparīgi traucoties pa sacīkšu trasi. To nodrošina uz veiktspēju orientēts akumulators un sarežģītā enerģijas pārvaldības sistēma.”

    Turklāt uz Nīlu Jani atstāja iespaidu jaunā Taycan izcilais konstrukcijas briedums: „Tāpat kā mūsu Formula E automobilim, tam ir Porsche spēka pārvads, kas ir izstrādāts jaudas un izturības nodrošināšanai. Gan ar sacīkšu automobili, gan sērijveida modeli ir ārkārtīgi svarīgi nobraukt daudz jūdžu izmēģinājumu posmā un iegūt attiecīgā automobiļa vadīšanas pieredzi.”

    Ātrumposmi Ņujorkā bija Porsche trīskāršā parādes brauciena grandiozs noslēgums. Taycan prototips trijās nedēļās trīs reizes ir uzstājies trijos kontinentos apmeklējot Ķīnu, Lielbritāniju un ASV, kas ir pirmā pilnīgi elektriskā Porsche sporta automobiļa svarīgi pārdošanas tirgi. Jumta krāsojums bija veltīts katrai apciemotajai valstij: Ņujorkā prototips lepojās ar ASV karoga zvaigžņu un svītru attēlu.

    Ķīniešu sacīkšu braucējs Li Čao, kas piedalās Porsche Carrera Āzijas kausa izcīņā, vadīja Taycan grūtajā Porsche izmēģinājumu centra vadāmības trasē Šanhajā. Bijušais Formula 1 braucējs un pašreizējais zīmola Porsche vēstnieks Marks Vebers brauca ar to kalnup Gudvudas Ātruma festivālā Lielbritānijā.

    Taycan tiks prezentēts septembrī un izlaists tirgū gada beigās. Visā pasaulē jau ir vairāk nekā 20 tūkstoši nopietnu šī četrdurvju automobiļa potenciālo pircēju.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē