• Diskutēs par stingrāku kravas transportlīdzekļu tehnisko kontroli

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    30. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) tiešsaistes domnīcā piektdien, 2.decembrī, plkst.13 nozares eksperti diskutēs par priekšlikumiem, lai mazinātu ceļu satiksmes negadījumus, kuros iesaistīti kravas transportlīdzekļi, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas pārstāvji.

    Ministrijā norāda, ka, ņemot vērā nesenos traģiskos ceļu satiksmes negadījumus, kuros bija iesaistīti kravas transportlīdzekļi, domnīcā plānots diskutēt par pašreizējo situāciju ar kravas transportlīdzekļu ekspluatāciju, tehnisko kontroli un priekšlikumiem ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.

    Domnīcā plānots arī vērtēt un pārrunāt citu valstu pieredzi, nosakot kravas transportlīdzekļu pārvietošanās ierobežojumus un izmaiņu nepieciešamību regulējumā saistībā ar juridisko personu atbildību par kravas transportlīdzekļu neatbilstošu tehnisko stāvokli.

    Diskusijas tiešraidi varēs vērot arī Satiksmes ministrijas «Facebook» lapā.

    Jau vēstīts, ka ceļu satiksmes negadījumā Tallinas šosejas 101.kilometrā Ainažos sestdien, 26.novembrī, cieta 26 cilvēki, tostarp trīs smagi, kā arī viens gāja bojā. Avārijā cieta Igaunijas transporta kompānijas «MK autobuss» autobuss, kurā, pēc kompānijas pārstāvju vēstītā, kopumā bija 48 cilvēki – 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju un tajā bija Ukrainas karavīri.

    Tāpat sestdien šosejas 80.kilometrā notika kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme. Netālu no attiecīgā ceļu satiksmes negadījuma, pēc Valsts policijas vēstītā, pasažieru autobuss nobrauca no ceļa braucamās daļas. Šajā negadījumā cieta viena persona.

    Savukārt ceturtdien, 24.novembrī, ap plkst.17 Saulkrastu novadā, uz Valmieras šosejas, pie Lojas upes, saskrējās divas smagās automašīnas «Volvo» un vieglā automašīna «BMW». Notikuma vietā bojā gāja abu kravas automašīnu vadītāji un vieglās automašīnas vadītājs. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē