• Dakaras rallija pēdējo dienu un uzvaras svinības aizēno dalībnieka nāve

    Traģēdija
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    15. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Kad jau šķita, ka šā gada Dakaras rallijs iztiks bez traģiskām ziņām, sacensību rīkotāji piektdien atklājuši, ka no avārijā gūtām traumām miris viens no moto ieskaites dalībniekiem, francūzis Pjērs Šerpins.

    Avāriju Šerpins piedzīvoja 10. janvārī, rallijreida septītajā ātrumposmā. Kad viņu sasniedza mediķu helikopters, sportists bija bezsamaņā. Francūzis nekavējoties tika nogādāts tuvējās pilsētas Sakakas slimnīcā, kur Šerpinam konstatēja smagu galvas traumu. Viņam uzreiz tika veikta neiroķirurģiska operācija un viņam tika izraisīta mākslīgā koma. Šerpina veselības stāvoklis bija stabils, kas ļāva viņu nogādāt uz galvaspilsētu Džedu, lai pēc tam pārvestu uz Franciju, Lilli. Diemžēl šā pārlidojuma laikā franču motorsportists mira.

    Pjēram Šerpinam šis bija ceturtais starts Dakaras rallijā. Pirmoreiz pasaulē smagākajā rallijreidā viņš startēja 2009. gadā, kad rallijs pirmoreiz notika Dienvidamerikā. 2012. gadā Šerpins otrreiz piedalījās šajā rallijreidā, 2015. gadā – trešoreiz, piedzīvojot izstāšanos dzinēja defekta dēļ. Visas četras reizes francūzis brauca klasē bez tehniskās palīdzības.

    Pirms traģiskās avārijas Šerpins ieņēma 77. vietu kopvērtējumā. 52 gadus vecais uzņēmējs un burāšanas entuziasts allaž izteicies, ka rezultāts viņam nav svarīgs, tikai piedzīvojums. “Es esmu amatieris, es negribu uzvarēt, bet atklāt jaunas vietas, kuras citādi nekad nebūtu redzējis. Viss ir aizraujoši – braukšana ar motociklu, izdzīvot savu kaislību un iepazīt sevi,” viņš teica.

    2021. gada Dakaras rallijs noslēdzās ar Stefana Peteransela (X-Raid Mini CJW Team) uzvaru auto ieskaitē – francūzim tā bija 14. uzvara šajā rallijreidā. Moto ieskaitē uzvarēja argentīnietis Kevins Benavidess (Honda), moto klasē bez tehniskās palīdzības triumfēja lietuvietis Arūns Gelažņinks (Zigmas Dakar Team).

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē