• CSDD ziemas braukšanas konsultācijās ļoti aktīvi piedalījušās sievietes

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    13. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) konsultācijās, kurās autovadītāji uzlaboja braukšanas iemaņas ziemas apstākļos, šogad piedalījās vairāk nekā 950 autovadītāju astoņās pilsētās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

    Līdz ar Rīgu, Siguldu, Jelgavu, Valmieru, Rēzekni un Liepāju, kur konsultācijas tika rīkotas jau iepriekš, šogad tās pirmo reizi notika arī Daugavpilī un Madonā. 

    CSDD Biķernieku kompleksās sporta bāzes vadītājs un drošas braukšanas eksperts Normunds Lagzdiņš norāda, ka ir svarīgi aptvert iespējami plašu valsts teritoriju, tādējādi sniedzot iespēju autovadītājiem saņemt konsultācijas visos Latvijas reģionos. 

    Drošas braukšanas speciālisti nodarbību dalībniekiem skaidroja drošas braukšanas pamatprincipus, bremzēšanas ceļa garumu uz dažādiem brauktuves segumiem, šķēršļu apbraukšanu un to, kā censties izvairīties no sadursmes, ja ir nepietiekams bremzēšanas ceļš. 

    Lagzdiņš norāda, ka, iestājoties ziemas sezonai, ir jāparūpējas par atbilstošu automašīnas gatavību dalībai ceļu satiksmē, kā arī jāpielāgo braukšanas stils laika apstākļiem. Autovadītājiem ziemas apstākļos ir tendence vairāk, nekā nepieciešams, grozīt stūri, kas veicina automašīnas izslīdēšanu. Cita raksturīga kļūda ir neefektīva bremzēšana. 

    Viņš arī uzsver, ka svarīgi ir nebaidīties un bremžu pedāli spiest asi un spēcīgi, tādējādi maksimāli samazinot bremzēšanas ceļa garumu. 

    Konsultāciju norises laikā tika veikta arī automašīnu riepu stāvokļa pārbaude. CSDD norāda, ka kopumā autovadītāji katru gadu kļūst zinošāki gan braukšanas prasmju ziņā, gan ziemas riepu lietošanas jautājumā. Tostarp 44% dalībnieku automašīnas bija aprīkotas ar pilnībā atbilstošām ziemas riepām, kuru ražošanas gads nav vecāks par diviem gadiem. Tajā pašā laikā gandrīz 3% automašīnu riepu protektora dziļums teju pārsniedza pieļaujamo, bet bīstamo četru milimetru atzīmi, savukārt 7% automašīnu riepas bija vecākas par astoņiem gadiem.

    «Priecē, ka šogad liela daļa konsultāciju dalībnieku ir jauni autovadītāji, kuru braukšanas pieredze ir līdz diviem gadiem. Tas norāda uz izpratni par drošas braukšanas nozīmi, un ir cerība, ka jaunie autovadītāji ceļu satiksmē ar vienlīdz augstu atbildības sajūtu piedalīsies visu gadu,» norāda Lagzdiņš, piebilstot, ka pretēji iepriekšējiem gadiem, šogad lielāku aktivitāti dalībai konsutlācijās izrādījušas sievietes. 

    Konsultācijas ziemas apstākļos CSDD autovadītājiem nodrošina kopš 2015.gada, un šajā laikā individuālās braukšanas prasmes uzlabojuši vairāk nekā 6000 autovadītāju. Konsultācijas autovadītājiem tiek nodrošinātas bez maksas. Tās tiek finansētas no Ceļu satiksmes drošības padomē piešķirtajiem līdzekļiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē