• CSDD aicina skolotājus jauno mācību gadu sākt ar satiksmes un personiskās drošības mācību stundām

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    31. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina skolotājus jauno mācību gadu sākt ar satiksmes un personiskās drošības mācību stundām, aģentūru LETA informēja CSDD.

    Jaunajā mācību gadā CSDD turpinās skolās popularitāti iemantojušo projektu Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā. Tas nodrošinās iespēju visiem Latvijas skolēniem apgūt ceļu satiksmes noteikumus jaunajiem velo braucējiem un, kā novērtējums sekmīgi apgūtajām zināšanām, būs velosipēda vadītāja apliecība.

    Projektā patlaban CSDD ir noslēgusi sadarbības līgumus ar 282 izglītības iestādēm. Tas nozīmē – pedagogi atzīst, ka projekts ir viens no veiksmīgākajiem risinājumiem satiksmes drošības jautājumu mācīšanā skolās. Skolotāji šajās mācību iestādēs ir gatavi pastiprināti skaidrot satiksmes drošības jautājumus mācību stundās vai satiksmes drošības pulciņu nodarbībās.

    Izglītības projekta Mācies un iegūsti velosipēda vadītāja apliecību savā skolā mērķis ir nodrošināt Latvijas skolas ar mūsdienīgiem un kvalitatīviem bezmaksas mācību līdzekļiem velosipēdistu izglītošanai – metodiski un informatīvi bagāts mācību līdzeklis skolotājam, video sižeti skolēniem par savu drošību, sadarbību, uzmanību un, protams, par satiksmes noteikumiem, kā arī video uzrunas skolotājiem, kurās ikviens pedagogs var pasmelties idejas, saņemt paskaidrojumus, kā palīdzēt skolēniem apgūt mācību vielu par ceļu satiksmes drošības jautājumiem.

    Tāpat projekta mērķi ir veicināt, lai jauno velosipēdistu paaudze jau no mazotnes aug par disciplinētiem un satiksmes drošības procesu izprotošiem satiksmes dalībniekiem, kā arī rosināt ikvienā Latvijas skolā velosipēdu vadītāju eksāmenos noskaidrot topošo satiksmes dalībnieku zināšanas par drošības jautājumiem ikdienas satiksmē.

    «Sākot ar velobraukšanu skolēns apgūst vadītāja pienākumus, atbildību par savu rīcību un toleranci pret citiem satiksmes dalībniekiem. Šim procesam ir jānotiek kvalificētā pedagoģiskā procesā. Pateicamies visiem projektā iesaistītajiem skolotājiem par nesavtīgu darbu un aicinām ikvienu Latvijas skolu šajā projektā saskatīt iespēju skolēnu ikdienā lietojamo zināšanu pūra papildināšanā, jo viņu dzīvē ienāk aizvien jauni izaicinājumi ar dažādiem braucamrīkiem – velosipēds, skrejritenis, elektriskie braucamie un citi,» norādīja projekta vadītāja Valda Kjaspere.

    CSDD skaidroja, ka visu mācību gadu apgūstot ceļu satiksmes noteikumus, skolēni iegūst zināšanu bāzi, kas ļaus veiksmīgāk startēt ceļu satiksmē gan kā velosipēdistam, gan arī kā gājējam. CSDD atgādināja, ka līdztekus teorētiskajām zināšanām vienlīdz nozīmīgas ir arī praktiskās braukšanas iemaņas. Tādēļ, pirmie velosipēdista braukšanas soļi jāuzsāk slēgtos laukumos vai no satiksmes attālinātās vietās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē