• Covid-19 sertifikātu drīkstēs uzrādīt kopā ar autovadītāja apliecību

    Autovadītāja apliecība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas ļaus Covid-19 sertifikātu uzrādīt arī kopā ar transportlīdzekļa vadītāja, skolēna, studenta vai pensionāra apliecību.

    Grozījumi vēl jāizsludina Valsts prezidentam Egilam Levitam.

    Pieņemts deputātu Mārtiņa Šteina (AP), Jura Pūces (AP), Raivja Dzintara (NA), Jura Juraša (JKP) un Ainara Latkovska (JV) priekšlikums likumā noteikt, ka līdz ar Covid-19 sertifikātu jāuzrāda viens no šādiem dokumentu veidiem – personu apliecinošs dokuments, transportlīdzekļa vadītāja apliecība, skolēna, studenta, pensionāra vai izdienas pensijas saņēmēja apliecība.

    Šodien atbildīgajā Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā izskanēja iespēja vēlāk janvārī veikt likuma grozījumus, lai nepieciešamības gadījumā papildinātu valsts izsniegto dokumentu loku, kurus varētu uzrādīt kopā ar Covid-19 sertifikātu.

    Kā ziņots, iepriekš arī iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) un veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) sagatavoja likuma grozījumus, kas paredzēja, ka, uzrādot vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātu, ļaus uzrādīt ne tikai pasi vai ID karti, bet arī, piemēram, transportlīdzekļa vadītāja apliecību, studenta vai pensionāra apliecību.

    Tāpat iepriekš Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) TV3 pauda neizpratni, kāpēc autovadītāja apliecība nevarētu būt par dokumentu Covid-19 sertifikāta īpašnieka apliecināšanai.

    Pirms tam jau kādu laiku daži sociālo tīklu lietotāji bija norādījuši, ka šādam nolūkam ir jāļauj izmantot arī autovadītāja apliecību.

    Kā aģentūru LETA informēja «Attīstībai/Par!» pārstāve Liene Ančupāne, Pavļuts norāda, ka «pandēmija jau tā sarežģī cilvēku dzīvi» un «ja ikdienu kaut kādā mērā ir iespējams atvieglot, tad šī iespēja ir jāizmanto». 

    Pašlaik daudzi pakalpojumi ir pieejami, tikai uzrādot vakcinācijas sertifikātu, un «tā patiesi ir neērtība, ka vienīgais dokuments, kas apstiprina cilvēka identitāti, ir pase vai ID karte», pauž Golubeva. «Vēlamies paplašināt dokumentu loku ar apliecībām, kuras cilvēki lieto ikdienā,» atzīmē iekšlietu ministre.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē