• Cīņa par zemāko degvielas patēriņu 300 km garumā — startēs miles ekorallijs

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    2019. gada 13. jūlijā Ādažu Circle K DUS tiks dots starts jau devītajam miles® ekorallijam, kas ļaus cīnīties par ekonomiskāko braucēju titulu, to apvienojot ar Latvijas pilsētu un dabas iepazīšanu. Pieteikšanās braucienam iespējama līdz 10. jūlija plkst. 17.00.

    Šogad ekonomiskās braukšanas iemaņas tiks pārbaudītas aptuveni 300 km garā maršrutā Ādaži – Valmiera – Cēsis – Saulkrasti, kur visas dienas garumā dalībniekiem būs iespēja sacensties kontrolpunktu meklējumos, vienlaikus finišā nosakot, kura komanda uzdevumu veikusi ar viszemāko degvielas patēriņu.

    “Šajā sezonā radikāli mainīts ekipāžu iedalījums,“ uzsver viens no organizatoriem un Drošas Braukšanas Skolas apmācību vadītājiem Edmunds Ozolnieks. “Balstoties uz iepriekšējo gadu pieredzi, esam pārskatījuši noteikumus un šoreiz dalībnieki objektīvi tiks dalīti nevis pēc motora tilpuma principa, bet gan grupās pēc tā jaudas.”

    Ekipāžas tiks sadalītas sešās klasēs pēc automobiļa jaudas un degvielas veida: benzīns/dīzelis; līdz 100 kW, 101 – 150 kW un virs 150 kW. Katras klases pirmo trīs vietu ieguvēji saņems Circle K un Drošas Braukšanas skolas dāvanu kartes: secīgi 250, 100 un 50 EUR vērtībā.

    miles® ekorallijs ir foto orientēšanās brauciens, kurā pirms starta dalībnieki saņems karti ar atzīmētiem punktiem un foto kartes ar objektiem, kas ceļā jāatrod. Ierobežotā laika posmā dalībniekiem jāsaplāno savs maršruts, jāatrod objekti, veicot pēc iespējas īsāku distanci un braucot ekonomiski, turklāt arī laikā jāfinišē.

    Par katru atrasto un nofotografēto punktu tiks atskaitīti 0,05 l no kopējās patērētās degvielas, bet par katru kavēto minūti laika kontroles punktos tiks pieskaitīts 0,1 l degvielas. Lai izvairītos no situācijas, ka dalībnieks veic tikai distanci, nemeklējot punktus, ekipāžai obligāti jāatrod vismaz 10 punkti, lai rezultāts tiktu ieskaitīts.

    Ekipāžai, vismaz divu cilvēku sastāvā, ir jābūt aprīkotai ar foto kameru un izņemamu atmiņas karti vai iespēju – pievienot atmiņas karti datoram.

    Pieteikšanās 2019. gada Circle K miles® ekorallijam  iespējama līdz 10. jūlija plkst.17.00, sūtot pieteikumu ar ekipāžas dalībnieku vārdiem/uzvārdiem, telefona numuriem, automašīnas marku, degvielas veidu, kā arī motora jaudu kW uz e-pastu [email protected]. Pēc pieteikuma saņemšanas dalībnieki saņems rēķinu par dalību sacensībās.

    Dalība pasākumā tiks apstiprināta pēc dalības maksas saņemšanas, kas ir 10 eiro no ekipāžas un kā ierasts visi savāktie līdzekļi tiks novirzīti labdarībai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē