• Cenu kāpuma dēļ cilvēki arvien vairāk apsver izmantot koplietošanas auto

    CityBee
    Ziņu aģentūra LETA
    23. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Saistībā ar cenu kāpumu ir redzams, ka cilvēki arvien vairāk apsver automašīnu koplietošanas pakalpojuma izmantošanu, intervijā aģentūrai LETA sacīja koplietošanas automašīnu uzņēmuma «CityBee Latvija» vadītājs Kristofs Hegedess

    Viņš teica, ka koplietošanas tirgu būtiski ietekmē augošās degvielas cenas, un skaidroja, ka ietekmi uz nozari var iedalīt divās daļās – tiešā ietekme un ietekme uz klientiem. 

    «Pirmā ir tiešā ietekme, jo mums lielākās izmaksas saistās tieši ar degvielu. Tās cenas kāpums ir nopietni palielinājis mūsu izdevumus. Savukārt otra daļa ir ietekme uz mūsu klientiem. Arī viņu izdevumi aug, un mēs redzam, ka tādēļ arvien vairāk tiek apsvērta auto koplietošana, un tā ir starptautiski redzama tendence,» stāstīja Hegedess.

    Viņš arī norādīja, ka degvielas izmaksu dēļ «CityBee Latvia» ir izvēlējusies nevis palielināt tarifu par auto izmantošanas laiku vai nobraukto ceļu, bet ieviesusi maksu par braukšanas sākšanu, kas noteikta 0,5 eiro apmērā. 

    «Tas mums palīdz nosegt pieaugušās izmaksas. Tajā pašā laikā mēs esam samazinājuši laika maksu par divu Latvijā visvairāk izmantoto auto modeļu «Volkswagen T-Cross» un «Nissan Juke» lietošanu," stāstīja «CityBee Latvija» vadītājs, skaidrojot, ka līdz ar to izmaksu pieaugumu cenšas sabalansēt ar to, lai koplietošanas auto būtu pieejami.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē