• Ceļu policija sāk izmantot 360 grādu kameru, lai pieķertu likumpārkāpējus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    22. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas foto
    Valsts policija (VP) šodien plkst.12 prezentēs ar 360 grādu kameru aprīkotu netrafaretu policijas automašīnu, kas, neapturot transportlīdzekli, spēs konstatēt dažādus autovadītāju pieļautus pārkāpumus, tostarp, telefonu lietošanu, braukšanu pie sarkanās gaismas vai bez apdrošināšanas.

    Paredzēts, ka automašīnā iebūvētā kamera konstatēs pārkāpumu, taču neviens no pārkāpējiem netiks apturēts, jo automašīnas īpašniekam vēlāk tiks atsūtīts paziņojums par uzlikto sodu. Paredzēts, ka ar 360 grādu kameru aprīkotā automašīna pārkāpumus ielās sāks fiksēt jau šonedēļ.

    Preses konferencē piedalīsies VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs un Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

    Iecere par šādas automašīnas aprīkošanu gan nav pilnīgs jaunums, jo jau 2018.gadā šāda sistēma tika izmantota testa režīmā un pēcāk rīkots iepirkuma konkurss.

    Publiski pieejamā informācija liecina, ka konkrētais iepirkums apzīmēts kā «automātiska transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmju nolasīšanas/atpazīšanas un ceļu satiksmē izdarītu pārkāpumu fiksēšanas sistēma».

    Publiski pieejamā iepirkuma nolikumā skaidrots, ka no reģistrēta notikuma ir iespēja noformēt pārkāpuma protokolu, izmantojot uzņemto video materiālu un konstatētos pārkāpuma datus. Tāpat sistēma paredz iespēju no video materiāla izņemt kadru un izgriezt numura zīmes attēlus un izmantot tos protokola noformēšanai.

    Paredzēts, ka protokolā jāiekļauj pārkāpuma attēla bilde, numura zīmes bilde, pārkāpuma GPS koordinātes un vietas adrese, kā arī datums un laiks, kad konstatēts pārkāpums.

    Sistēma būs sasaistē ar Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Personas datu pārlūku, Valsts kasi un Uzņēmumu reģistru.

    Krapsis jau 2018.gadā aģentūrai LETA skaidroja, ka aprīkoto automašīnu varēs konstatēt dažādus autovadītāju pieļautus satiksmes noteikumu pārkāpumus, tostarp, telefonu lietošanu, braukšanu pie sarkanās gaismas vai bez apdrošināšanas.

    Tāpat zināms, ka automašīna varēs kontrolēt vai transportlīdzekļiem ir derīga tehniskā apskate, braukšanu pa sabiedriskā transporta joslām un virziena rādīšanu.

    «Sistēma darbosies šādi – satiksmes plūsmā policijas automašīnā iebūvētā sistēma automātiski nolasīs tuvumā esošo transportlīdzekļu numura zīmes, lai, savienojoties ar datu bāzēm, pārbaudītu, vai nav pārkāpumi. Papildus, ja kādā no tuvumā esošajām automašīnām vadītājs, piemēram, lietos tālruni, tad policijas automašīnā ierīkotās kameras konstatēs šo pārkāpumu. Neviens no pārkāpējiem netiks apturēts, bet automašīnas īpašniekam vēlāk tiks atsūtīts paziņojums par uzlikto sodu,» 2018.gadā aģentūrai LETA skaidroja Krapsis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē