• “Carguru” investēs miljonu jaunu hibrīdauto iegādē

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Stiprinot savas pozīcijas vietējā tirgū, Latvijas pirmais auto koplietošanas uzņēmums SIA “Slyfox”, kas strādā ar zīmolu “Carguru”, papildinās savu autoparku ar 50 jaunām Toyota hibrīdautomašīnām. Auto iegādei piesaistīts finansējums no Citadele Leasing viena miljona eiro apmērā.

    “Neskatoties uz to, ka uzlādes staciju tīkls Rīgā un Latvijā kopumā attīstās, vēl nepieciešams laiks, lai pāreja uz elektroauto būtu ērta arī koplietošanas tirgus lietotājiem. Tas arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc “Carguru” autoparks papildināts ar «Toyota» pilnā hibrīda elektriskajiem automobiļiem.

    Minētie auto ir pašuzlādes – tos nav nepieciešams pievienot elektrotīkliem, un tas nerada neērtības mūsu lietotājiem,” uzņēmuma investīciju raksturo tā dibinātājs Vladimirs Reskājs.

    “Iedzīvotāju interese par auto koplietošanas pakalpojumiem aug gadu no gada, taču īpašu pieprasījuma kāpumu jūtam no šī gada otrā ceturkšņa,” norāda uzņēmuma dibinātājs, vienlaikus atklājot, ka “Carguru” lietotāju iecienītākais auto modelis ir “Toyota CHR Hybrid“.

    “Uzņēmumi, kuru darbība ir balstīta uz zaļās mobilitātes principiem, jau šobrīd nodrošina savu konkurētspēju nākotnē, turklāt degvielas cenu pieaugums hibrīdauto iegādi pamato arvien vairāk.

    Esam novērojuši, ka iedzīvotājiem transporta kontekstā arvien svarīgāk ir saprast pašu atstāto ietekme uz vidi, tāpēc no maija “Citadele Leasing“ klientu portālā ikvienam ir iespēja redzēt sava transporta līdzekļa oglekļa pēdas nospieduma aprēķinu un noskaidrot, cik koku nepieciešams iestādīt, lai to kompensētu,” uzsver Pēteris Plaudis, bankas “Citadele“ meitas uzņēmuma “Citadele Leasing“ vadītājs Latvijā.

    Plaudis piebilst, ka, neskatoties uz Latvijā patreiz valdošo elektroauto popularitātes pieaugumu, no Rietumeiropas šajā nišā joprojām atpaliekam par 5 – 7 gadiem: “Elektroauto lielākoties iegādājas juridiskas personas un tieši dažādu uzņēmumu autoparki nodrošina lielāko nobraukumu, tādēļ nozare aktīvi runā par nepieciešamo valsts atbalsta programmu arī juridiskām personām, kas dotu būtisku pienesumu elektroauto tirgus stimulēšanā un CO2 izmešu samazināšanā.”

    “Carguru” autoparks patlaban sastāv no 200 automašīnām, no kurām aptuveni 70 % ir Toyota markas hibrīdauto, kā arī Nissan un Volkswagen markas automašīnas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē