• Brīdinājums autovadītājiem: Karstajā laikā asfalts var sākt kust, kļūstot slidens

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    5. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Atbilstoši meteorologu prognozēm šodien un tuvākajās dienās gaisa temperatūra vietām var pārsniegt 30⁰ C. Pie šādas gaisa temperatūras uzkarst arī autoceļu asfalta segums un posmos, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, bedru labojumu vietās var veidoties izsvīdumi, kuri var būt slideni.

    Autoceļa asfalta segumam uzkarstot līdz temperatūrai, kas pārsniedz 50⁰ C, seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un sāk kust. Lai uzlabotu seguma saķeri ar auto riepām un satiksmes drošību, svīduma vietas nepieciešams vienmērīgi nokaisīt ar smilti vai sīkām šķembām. Lielākā izsvīdumu varbūtība ir uz tiem ceļiem, kuri ir sliktā tehniskajā stāvoklī un kur bedres ir labotas ar bitumena emulsiju un sīkšķembām un ir daudz ielāpu vietu. Ceļa segumu svīšana ir atkarīga arī no satiksmes intensitātes – jo tā augstāka, jo vairāk bitumena emulsijas tiek izspiests uz seguma virsmas un lielāka iespēja, ka parādīsies svīdumu vietas.

    LVC aicina autobraucējus informēt par šādām vietām, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555, lai ceļu uzturētāji varētu operatīvi veikt svīduma vietu apstrādi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē