• Brīdinājums autovadītājiem – šorīt Latvijā autoceļi vietām sniegoti un apledo

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šorīt uz plkst. 6.30 sniegs un apledojums Vidzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem. Tāda pati situācija ir arī Kurzemē Talsu un Saldus apkārtnē. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 6 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

    Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir Ventspils, Talsu, Saldus, Ogres, Limbažu Valmieras, Valkas, Aizkraukles, Alūksnes, Gulbenes, Madonas, Jēkabpils un Rēzeknes apkārtnē.

    Vietējie autoceļi pārsvarā ir ar grants segumu un tiem ir noteikta C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem (pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi) nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos – stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

    Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

    Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA «Latvijas Valsts ceļi», zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos «Twitter» un «Facebook».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē