• Brāļi Velmes būvē miljonu vērtu rallija auto – "Audi Quattro S1E2"

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Brāļi Velmes miljoniem benzīngalvu pazīstami no Youtube video, kur viņi milzīgā ātrumā traucas Sanmarino Rallylegend trases līkumos ar klasisku sacīkšu «Audi Quattro».

    Stūres sadalīšana Andrim un Ivaram nav problēma – vecākais brālis Andris sprintā un minirallijā sapratis, ka jaunākais brauc stipri labāk un neviens cits ātrāk neizvizinās.

    Brāļi Velmes autosporta virtuvi zina jau no bērnības, Ivars ir pabeidzis Rīgas Tehnisko koledžu kā automehāniķis un jau skolas laikos rallija žiguli uzbūvējis. Savukārt Andris nodrošina finanses, pārdodot uzbūvētās mašīnas dārgāk.

    Savus auto brāļi būvē no nulles un tūdaļ būs piepildījuši bērnības sapni – uzbūvēt «Audi Quattro S1E2», kas savulaik ticis saražots tikai 20 ielas mašīnu eksemplāros. Šāda ielas auto cena ir sākot no 400 000 eiro. Lai tiktu pie sava spēkrata bez milzu ieguldījuma, Ivars šim uzdevumam pieķēries kā pēc grāmatas.

    Darbu viņš lielākoties paveicis pats, ar draugu un «Google» palīdzību. Leģendārajā spēkratā apvienoti «Audi 80» un «Audi Coupe Quattro», kas pārbūvēti līdz nepazīšanai – tas ir īsāks un platāks par standarta auto, ar dzesēšanas sistēmu bagāžniekā. Šo modeli var atpazīt pēc spārniem un milzīgā spoilera, kas paredzēts stabilitātei.

    Velmju Audi būvēts braukšanai – tas varēs sasniegtu 600 zirgspēkus un sacīkstēs to pavadīs autentisks 1991. gada «Audi» busiņš. Savu jauno «Audi» Ivars un Andris plāno atrādīt San Marino leģendu rallijā, un viņus jau gaida arī citās sacīkstēs Eiropā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē