• «Bolt» sadarbosies ar «Eleport», lai Latvijā izveidotu elektroauto uzlādes tīklu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Bolt», vadošā Eiropas mobilitātes platforma, kas piedāvā kopbraukšanas pakalpojumus pēc pieprasījuma, koplietošanas automašīnas un elektriskos skrejriteņus, kā arī ēdienu un pārtikas preču piegādi, parakstīja sadarbības līgumu ar elektroauto uzlādes tīklu «Eleport», lai izveidotu uzlādes tīklu, kas veicinās kopbraukšanas pakalpojumu elektrifikāciju. Pirmā sadarbības īstenošana notiks Baltijas valstīs un Polijā.

    Transporta nozare ir viens no lielākajiem ES siltumnīcefekta gāzu emisiju avotiem. Lai cīnītos pret emisijām un sasniegtu klimata neitralitātes mērķus, ES mērķis ir samazināt automašīnu radītās CO2 emisijas par 55% un prognozē, ka līdz 2030. gadam uz ceļiem būs aptuveni 30 miljoni elektrisko transportlīdzekļu.

    Šī iemesla dēļ «Bolt» un «Eleport» apvieno spēkus, lai padarītu transportu industriju ilgtspējīgāku un piedāvātu cilvēkiem arvien vairāk ērtu un videi draudzīgu pārvietošanās veidu, izmantojot elektroauto.

    Sadarbības ietvaros uzņēmumi koordinēti paplašinās Eleport uzlādes tīklu, lai piedāvātu labākus elektroauto koplietošanas un uzlādes pakalpojumus Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā.

    Šogad Eleport mērķis ir parakstīt līgumus šajās četrās valstīs par 750 elektroauto uzlādes staciju uzstādīšanu visbiežāk apmeklētākajās vietās.

    Pēc «Eleport» izpilddirektora Raula Potisepa (Raul Potisepp) teiktā, uzlādes tīkls Baltijā atpaliek no pārējās Eiropas modernitātes un pārklājuma ziņā.

    «Mēs vēlamies mainīt šo situāciju, un tāpēc Bolt uzskatām par labāko partneri, kurš arī ir ieinteresēts, lai uzlādes infrastruktūra tiktu uzlabota,» piebilda Potiseps.

    «Eleport» ir vairāk nekā 130 publisko uzlādes staciju liels tīkls Igaunijā un Latvijā un šobrīd ir uzsācis sagatavošanās darbus uzlādes staciju atvēršanai arī Lietuvā un Polijā.

    «"Bolt" misija ir uzlabot pilsētvidi. Mēs jau piedāvājam ilgtspējīgākas alternatīvas automašīnām vairāk nekā 170 pilsētās, kurās ir izvietoti mūsu elektriskie skrejriteņi un šo skrejriteņu uzlādes infrastruktūra.

    Nodrošinot vieglāk pieejamu koplietošanas automašīnu un kopbraukšanas uzlādes infrastruktūru, mēs palīdzēsim paātrināt pāreju no personīgajiem transportlīdzekļiem uz zema vai nulles oglekļa emisiju līmeņa koplietošanas mobilitāti,» stāsta Bolt reģionālais vadītājs kopbraukšanas jomā Aleksejs Koļesņikovs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē