• BMW X6 evolūcija — drosmīgais Bavārijas eksperiments

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: BMW Media
    Drosme vainagojas ar panākumiem. BMW bija pionieris, savulaik laižot klajā drosmīgu, jaunas nišas modeli BMW X6, ko vieni mīlēja, bet citi ienīda. Tas joprojām ir viens no populārākajiem BMW modeļiem Latvijā, stāsta “Inchcape Motors Latvia” BMW grupas vadītāja Kristīne Nesaule.

    “X6 pasaulē ieguvis lielu popularitāti un arī Latvijā ir viens no pieprasītākajiem BMW modeļiem, kas pierāda to, ka Latvija joprojām ir izteikta SUV (Sport Utility Vehicle) valsts,” atzīst Nesaule.

    BMW X6 ir jauna segmenta “Sports Activity Coupe” (SAC) ieviesējs, kas apvieno parastās SUV funkcijas – izmēru, klīrensu, lielos riteņus un plašas ietilpības salonu – ar dizaina īpašībām, kas iepriekš redzētas tikai kupejas tipa automašīnās. Tas tika veidots balstoties uz X5 bāzes, atšķirīga bija auto virsbūve un “xDrive” pilnpiedziņas sistēma. X6 bija pirmais auto, kas aprīkots ar aktīvo diferenciāli, tā rezultātā spējot sadalīt griezes momentu starp aizmugurējā tilta riteņiem.

    Jauna segmenta pamatlicējs

    Pirmo 2009. gada modeļu formas ļoti atšķīrās no ierastā un tradicionālā. Neparasts, jauns X klases modelis, kam piemīt arī kupejas sportiskums un profila dizains. Neskatoties uz četru durvju konfigurāciju, X6 iedibināja jaunas tendences visiem transportlīdzekļiem ar augstu virsbūvi, gludu un asi slīpu jumta līniju. Sākot ar aizmugurējo logu, jumts, aizmugurējais vējstikls un bagāžas nodalījums tika novirzīti uz leju. Šāds dizains X6 padarīja sportiskāku, piešķīra tam mazliet agresīvāku un aerodinamiskāku izskatu.

    Arī lukturu dizains tika mainīts: miglas lukturiem bija matēta apdare ārējo gaisa savācēju augšējā daļā. To novietojums augstāk un vairāk uz sāniem izcēla automobiļa platumu. Arī adaptīvo LED lukturu ieviešana bija jaunums BMW auto. Aizmugurējie lukturi ir aprīkoti ar divām LED gaismas rindām, kas veido zīmolam raksturīgo nakts dizainu kā harmoniski mirdzošu gaismas kopumu.

    Evolūcija turpinās – uzlabojumi tehniskajos parametros

    Aktuālā X6 paaudze šobrīd pieejama ar trīs dažādiem sešu cilindru rindas tipa dīzeļdzinējiem, kas sajūgti ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. To jauda sniedzas no 258 līdz 381 zirgspēkam. “Sports Activity Coupe” bagāžas nodalījuma tilpums – 550 litri, ko, noliecot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, var palielināt līdz 1525 litriem.

    “Nenoliedzami, BMW X6 ir mīlēts modelis ne tikai Latvijā, bet arī citur. Tādēļ martā BMW vēlas atgādināt gan saviem esošajiem klientiem, gan arī tiem, kuri domā par X6 modeļa unikālajām īpašībām, ka šis auto tik tiešām ir savas klases līderis un lieliska izvēle ikvienam šoferim,” tā Nesaule.

    Pārliecinošs valdnieks uz ceļa

    Par spīti sākotnējām negācijām un šaubām par BMW X6 modeļa jēgu, šis auto ir sevi apliecinājis vairākkārt un turpina pierādīt gan kā jauna segmenta pamatlicējs, gan kā uzticams sabiedrotais uz ceļa. Īpašo modeli iespējams aprīkot ar 360 grādu kamerām, nakts redzamības funkciju, “Head-Up” displeju un automātisko parkošanās sistēmu. Augstais pieprasījums pēc BMW X6 visas pasaules automobiļu tirgos ir neparastās “Sports Activity Coupé” auto koncepcijas panākumu apliecinājums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē