• BMW prezentē modernizēto X7 luksusa klases SUV

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    BMW izziņojis jaunāko X7 modeli ar plašāku standarta aprīkojuma klāstu, papildu viedajām autovadītāja palīgsistēmām un jaunāko 48V hibrīdtehnoloģiju trim piedāvātajiem dzinēju variantiem. Tāpat jaunākās paaudzes X7 modelis pirmoreiz BMW vēsturē būs pieejama ar 23 collu vieglmetāla sakausējuma diskiem. Jaunais BMW X7 globāli būs pieejams 2022. gada augustā.

    Dzinēji ar jaunāko 48V hibrīdtehnoloģiju

    Jaunajam automobilim ir pieejami trīs dzinēji, kuros ir integrēta 48 voltu hibrīdtehnoloģija. Šis elektrifikācijas veids nodrošina papildus 9 kW/12 ZS jaudu un papildu 200 Nm (147 ZS) griezes momentu. Visi dzinēji sadarbojas ar astoņu pakāpju Steptronic Sport pārnesumkārbu, kas ietver pārslēgšanas lāpstiņas uz stūres rata un Sprint funkciju.

    BMW X7 M60i xDrive modelis ir aprīkots ar 4,4 litru benzīna V8 dzinēju, kam M TwinPower Turbo tehnoloģija un šķērsvirziena izplūdes kolektors piešķir 390 kW/530 ZS jaudu ar maksimālo griezes momentu 750 Nm (553 ZS).

    Jaunākās paaudzes sešu cilindru dzinējs debitē BMW X7 xDrive40i.

    Šis modelis ir aprīkots ar vairākām inovatīvām tehnoloģijām izmešu sadegšanas procesa, gāzu apmaiņas, vārstu vadības un aizdedzes sistēmas uzlabošanai. Jaunā dzinēja jauda ir par 35 kW/47 ZS lielāka nekā iepriekšējam motoram jeb 280 kW/380 ZS, savukārt, maksimālais griezes moments sasniedz 520 Nm (383 ZS), ko ar hibrīdtehnoloģijas palīdzību var palielināt līdz pat 540 Nm (398 ZS).

    BMW X7 xDrive40d sešu cilindru dīzeļdzinējam ir uzlabota degvielas ekonomija un izmešu daudzums. Tā kopējās piedziņas sistēmas maksimālā jauda ir 259 kW/352 ZS, bet nominālais griezes moments ir 700 Nm (516 ZS), ko, izmantojot iepriekš minēto hibrīdtehnoloģiju, var palielināt līdz pat 720 Nm (531 ZS).

    Progresīvs izskats

    Automobiļa priekšpusē ir izvietotas gabarītgaismas, dienas gaismas un pagrieziena signālu rādītāji. Zem tām atdalītas ir tuvās un neapžilbinošās tālās LED gaismas, kas nodrošina arī priekšējo miglas lukturu funkciju ar automātisku apgaismojumu sliktas redzamības apstākļos.

    Hromētā josla, kas savieno jaunā BMW X7 aizmugurējo lukturu blokus, ir iestrādāta stikla vākā, izceļot ārkārtīgi tievās 3D gaismas vienības.

    Jaunajam BMW X7 ir pārveidotas visas šasijas sistēmas, lai automobilis spētu sasniegt visplašāko iespējamo diapazonu starp sportisku vadāmību un braukšanas komfortu. BMW X7 M60i xDrive standarta specifikācijā ietilpst arī 21 collu M vieglmetāla diski un M sporta diferenciālis aizmugurē. Sešu cilindru modeļiem standarta aprīkojumā ir 20 collu vieglmetāla sakausējuma diski, savukārt, jaunais BMW X7 ir pirmais zīmola modelis, kas tiek piedāvāts arī ar 23 collu vieglmetāla sakausējuma diskiem.

    Grezns plašums ar paplašinātu standarta aprīkojumu

    Jaunā dizaina instrumentu panelis – ar tievām gaisa atverēm, apkārtējās gaismas joslu un BMW izliekto 12.3 collu informācijas un 14.9 collu kontroles ekrānu – ievieš digitalizācijas veidoto moderno stilu automobiļa interjerā. Inovatīvo salona apgaismojumu veido LED elementi un X7 grafika, kas pastiprina ekskluzivitātes auru salonā. Arī pārnesumu pārslēgšanas svira ir ieguvusi jaunu un modernu dizainu.

    Standarta komplektācijā, līdz ar četru zonu automātisko klimata kontroli, panorāmas stikla jumtu un hi-fi sistēmu, ir iekļauti arī komforta sēdekļi vadītājam un priekšējam pasažierim, sporta ādas stūres rats ar pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām un paliktnis saderīgu viedtālruņu bezvadu uzlādei.

    Papildaprīkojuma sarakstā ir iekļauts panorāmas stikla jumta LED apgaismojums, Bowers & Wilkins Diamond Surround skaņas sistēma un jaunā dizaina Travel & Comfort sistēma. Vadītājam un priekšējam pasažierim tiek piedāvāta arī sēdekļu ventilācija un masāžas funkcija. Ja tiek izvēlēta jaunā komforta pakotne, sēdekļus otrajā un trešajā rindā arī var apsildīt, tāpat kā stūres ratu un vadītāja un priekšējā pasažiera roku balstus.

    Paplašināts autovadītāja palīgsistēmu klāsts

    Komfortu un drošību jaunākās paaudzes BMW X7 vēl vairāk uzlabo ievērojami paplašināts automatizēto braukšanas un stāvēšanas sistēmu klāsts. Starp jaunumiem ir priekšējās sadursmes brīdinājuma sistēmas piedāvāto funkciju klāsts, kas tagad samazina arī sadursmes risku ar velosipēdistiem, gājējiem vai pretimbraucošiem transportlīdzekļiem. Papildaprīkojumā pieejama aktīvā kruīza kontrole ar Stop&Go funkciju, kurā iekļauta arī automātiskā ātruma ierobežošanas palīgsistēma, maršruta uzraudzība un luksoforu atpazīšanas funkcija. Jauna ir arī izkāpšanas brīdinājuma funkcija, kas, atverot durvis, brīdina pasažierus par sadursmes risku.

    Papildu aprīkojumā iekļautais Parking Assistant Professional viedpalīgs saglabā iepriekš veiktus manevrus līdz pat 200 metriem. Viedpalīgs atpazīst konkrēto lokāciju un spēj veikt visus manevra veikšanai nepieciešamos uzdevumus, kontrolējot akseleratoru, bremzes un stūres mehānismu, kā arī pārslēgt pārnesumu, lai pārvietotos uz priekšu vai atpakaļgaitā. Kamēr tiek veikts automātiskais manevrs, autovadītājs var koncentrēties uz apkārtnes uzraudzību.

    Latvijā BMW X7 būs pieejams iepriekšpārdošanā no augusta par standarta komplektācijas ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 99 900 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē