• BMW atklāj modernizēto 3. sēriju

    Premium segments
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jaunie BMW 3. sērijas «Sedan» un «Touring» modeļi ir papildināti ar priekšējās un aizmugurējās daļas dizaina uzlabojumiem, kas izceļ automobiļu sportiskās detaļas. Tāpat jaunie modeļi ir aprīkoti ar BMW operētājsistēmu 8, tostarp BMW izliekto ekrānu, kā arī visas dzinēju komplektācijas ir standarta aprīkojumā ar astoņu pakāpju «Steptronic» pārnesumkārbu, pārslēgšanas lāpstiņām uz stūres rata un jauna dizaina pārslēgšanas sviru.

    Pielāgota jauda katra vadītāja vēlmēm

    Augstas efektivitātes iekšdedzes dzinēji ar BMW «TwinPower Turbo» tehnoloģiju un elektrifikācija ar hibrīddzinēju un 48 V vieglo hibrīddzinēju tehnoloģiju nodrošina līdzsvaru starp braukšanas prieku un degvielas ekonomiju. Jauno BMW 3. sērijas sedanu var pasūtīt trīs hibrīda variantos, bet jauno BMW 3. sērijas «Touring» – četros. Turklāt gan «Sedan», gan Touring modeļiem tiek piedāvātas četras benzīna un četras dīzeļdzinēja komplektācijas ar četriem vai sešiem cilindriem.

    Šajā piedāvājumā ietilpst četru cilindru benzīna agregāts ar cilindros integrētu izplūdes kolektoru un modernizētu turbokompresora sistēmu, lai optimizētu jaudas padevi. BMW 3. sērijas modeļu jaudas diapazons ir no 110 kW/150 ZS līdz 275 kW/374 ZS.

    Visi jaunā BMW 3. sērijas dzinēji standarta aprīkojumā ir ar astoņu pakāpju «Steptronic» pārnesumkārbu. Pēc izvēles ir pieejama astoņu pakāpju «Steptronic Sport» pārnesumkārba, kas izceļas ar īpaši asu pārslēgšanas dinamiku, nodrošina «Launch Control» funkciju vilces optimizētam paātrinājumam un «Sprint» funkciju izteiktiem paātrinājumiem vidējā diapazonā.

    Lai jaunā 3. sērijas BMW komfortu un drošību paceltu vēl augstākā līmenī, ir pieejamas vairākas automatizētas braukšanas un automobiļa novietošanas sistēmas.

    Standarta aprīkojumā ietilpst frontālās sadursmes brīdinājuma sistēma ar bremzēšanas funkciju, kas konstatē tuvumā braucošus velosipēdistus, kā arī citu transportlīdzekļu un gājēju klātbūtni, kruīza kontrole ar bremzēšanas funkciju, ātruma ierobežojuma indikators, manuālā ātruma ierobežojuma palīgsistēma un joslu uzraudzības sistēma ar atgriešanos sākotnējā joslā.

    Sportiskāks izskats ar šaurākām virsbūves līnijām

    Atjauninātās sērijas modeļi ir ar dinamiskām virsbūves līnijām un lielām gaisa ieplūdes atverēm. Priekšējie lukturi un BMW tipiskais nieru režģis arī ir piedzīvojuši pārmaiņas – LED gaismas lukturi tagad ir šaurāki un izkārtoti apgrieztā L formā, lai atbilstu automobiļu virsbūves uzlabotajam izskatam. Adaptīvie LED lukturi ir pieejami kā papildaprīkojums un ietver pagriezienu rādītājus, neapžilbinošas tālās gaismas un dinamisko lukturu diapazona kontroli ar mainīgu gaismas sadalījumu.

    Standarta komplektācijā jaunie BMW 3. sērijas modeļi ir aprīkoti ar M «Shadowline» moldingiem un sedana modelis – ar 17 collu vieglmetāla sakausējuma diskiem.

    M Sporta pakotne 3. sērijas modeļiem piedāvā jaunus dizaina elementus, tostarp BMW nieru režģi ar «bišu šūnu» rakstu, jaunu priekšējo un aizmugurējo dubļusargu dizainu, kā arī jaunus 18 collu M vieglmetāla sakausējuma diskus. Šoreiz M pakotnei ir pieejams arī «Pro» papildinājums, kas ietver M spīdīgos Shadowline moldingus, «M Shadowline» gaismu moldingus un M sporta bremžu sistēmu ar sarkaniem bremžu suportiem.

    Viedāks salona interjers ērtībai

    Zīmolam raksturīgā koncentrēšanās uz autovadītāja ērtību ir iemiesota standarta aprīkojumā iekļautajā BMW izliektajā ekrānā. 12,3 collu informācijas ekrāns aiz stūres rata un 14,9 collu vadības ekrāns apvienojas vienā pilnībā digitālā un augstas izšķirtspējas funkciju pārlūkošanas panelī. Šī modernā salona dizaina pamatā ir progresīva digitalizācija, kas ļauj ievērojami samazināt pogu un vadības ierīču skaitu par labu skārienjūtīgai un balss vadībai.

    Automātiskā klimata kontroles sistēma ar trīs zonu regulēšanu ir iekļauta gan jaunā BMW 3. sērijas «Sedan», gan jaunā BMW 3. sērijas «Touring» standarta komplektācijās. Klimata funkcijas tiek vadītas ar balss komandu vai ar pieskārienu, izmantojot vadības ekrānu.

    Citi jaunie standarta aprīkojuma papildinājumi ietver automātiski aptumšojošu atpakaļskata spoguli, paplašinātas glabāšanas nodalījumu iespējas un automobiļa novietošanas distances kontroli ar sensoriem priekšā un aizmugurē. Tagad visi modeļi ir aprīkoti arī ar BMW «Live Cockpit Plus», ieskaitot BMW «Maps» navigācijas sistēmu.

    Latvijā BMW 3. sērijas modeļi būs pieejami iepriekšpārdošanā no šī gada jūlija. BMW 3. sērijas «Sedan» būs iespējams iegādāties par standarta komplektācijas ieteicamo mazumtirdzniecības cenu, sākot no 38 200 eiro, un BMW 3. Sērijas «Touring» – 40 000 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē