• Auto nelec — vai iestumšanas metode ir kaitīga motoram?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Situācijas dzīvē mēdz būt dažādas. Izlādējies akumulators, problēmas ar starteri… Šajā brīdī varam ievilk vai iestumt auto, taču vai tas nebūs kaitīgi motoram? Iznākums nav viennozīmīgs.

    Jautājums

    Man radies jautājums par auto ievilkšanu. Retos gadījumos VW Passat (2008. g) ir kāds elektrisks niķis starterim. Auto neizdodas iedarbināt, bet ievelkot vai iestumjot dzinējs uzreiz pielec. Pēdējā gada laikā tas noticis aptuveni četras reizes, tāpēc nevēlos tērēt naudu par startera remontu. Domāju par to, vai ievilkšana nav kaitīga? Nekādus simptomus neizjūtu, taču šādā veidā tomēr auto iedarbināt nav paredzēts.

    Atbilde

    Kamēr automašīnas ar automātisko transmisiju nav iespējams iedarbināt vilkšanas vai iestumšanas ceļā, mehānisko pārnesumkārbu īpašniekiem šāda privilēģija pastāv. Auto ražotāji gan no šīs metodes iesaka izvairīties jebkurā gadījumā, turklāt modernos auto šis triks elektrisko degvielas sistēmu un citu elektrisko tehnoloģiju pārbagātības dēļ var tik viegli nemaz nenostrādāt.

    Vislielākā motora traumēšanas iespējamība būs gadījumā, ja mēģināsiet startēt ar pirmo pārnesumu. Eksperti norāda, ka šādās situācijās var tikt radīta liela slodze uz gāzes sadales mehānisma piedziņu, kas atkarībā no motora uzbūves tipa var novest pie siksnas, ķēdes vai zobratu bojājumiem. Tāpat pastāv iespēja, ka motora startēšanas brīdī katalizatorā iekļūst degviela, tā radot mini sprādzienu un bojājot katalizatoru.

    Īpaši jāuzmanās, ja tikko esat braucis un katalizators vēl ir karsts, tāpēc labāk ļaut tam atdzist. Šīs ir situācijas, kurās, apvienojoties vairāku apstākļu kopumam, var rasties bojājumi, taču darot visu apdomīgi, problēmām nevajadzētu būt. Cenšoties ievilkt vai iestumt auto, izvēlieties otro vai trešo pārnesumu – par vienu augstāku, nekā jūs izvēlētos, vienkārši braucot. Brīdi, kad vēlaties startēt, lēnām laidiet sajūgu vaļā un ceriet, ka motors atgūs dzīvību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē