• Ātrās uzlādes tīklā e-mobi 2020. gadā veiktas vairāk nekā 20 tūkstoši uzlādes

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    15. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Kopumā 2020. gadā e-mobi tīklā veiktas vairāk nekā 20 tūkstoši uzlādes, caurmērā ik mēnesi – teju 1700, visvairāk – augustā: 2423, decembrī: 2343 un jūlijā: 2189. Vienā dienā caurmērā tiek veiktas 55 uzlādes un vidējais uzlādes ilgums ir aptuveni 25 minūtes.

    2020. gada laikā elektrotransportlīdzekļiem nodotā elektroenerģija ir vairāk nekā 273 tūkstošu kilovatstundas (kWh), ik mēnesi vidēji – teju 23 tūkstoši kWh; visvairāk: augustā: 34 tūkstoši kWh, decembrī: 32 tūkstoši, jūlijā: 31 tūkstoši kWh.

    e-mobi ātrās uzlādes tīkla stacijas ir izvietotas gan valsts galveno autoceļu (TEN-T) tīklā, gan reģionālo ceļu tīklā un apdzīvotās vietās. Ātrās uzlādes stacijas ir gan Rīgā un Pierīgā, kā arī lielajās Latvijas pilsētās – Liepājā, Ventspilī, Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Jēkabpilī un Daugavpilī, kā arī Rūjienā, Kolkā, Pāvilostā, Aucē, Subatē un citviet. 2020. gada vasara pierādīja to, ka cilvēki aizvien biežāk kā ceļojuma transportu izmanto elektroauto. Par ko liecina būtisks uzlāžu skaita pieaugums “e-mobi” tīkla stacijās. “e-mobi” tīkls nodrošina, ka ceļojot ar elektromobiļiem var nokļūt tālākajos Latvijas punktos.

    Izvēloties staciju vietas, ir padomāts arī par to, ko klientiem darīt 15–20 minūtes, kamēr notiek e-auto uzlāde. e-mobi uzlādes punkti atrodas vietās ar skaistiem skatiem uz jūru, to apkārtnē ir kultūrvēsturiski pieminekļi, muižas, baznīcas un pastaigu takas.

    Darbs pie elektromobiļu uzlādes staciju tīkla turpinās. Līdz 2021.gada beigām kopumā paredzēts uzstādīt līdz 139 ātrās uzlādes stacijām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē