• Atkusnī pasliktinās braukšanas apstākļi uz grants ceļiem; asfalta segums var būt slidens

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Meteorologu prognozes liecina, ka brīvdienās un nākamajā nedēļā visā Latvijā, sākot no Kurzemes, gaidāms atkusnis.

    Kurzemē tas tiek prognozēts jau svētdien, vietām gaidāma arī snigšana un lietus. Šādos laika apstākļos pasliktināsies braukšanas apstākļi pa ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu – reģionālās un vietējās nozīmes ceļi ar grants segumu. Aicinām autobraucējus rēķināties ar to, ka grants autoceļi atkusnī var būt slideni, izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu.

    Atkušņa, arī lietus un slapjā sniega ietekmē, uz grants autoceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, veidojas atkala un tie var kļūt ļoti slideni. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst.

    Prognozes liecina, atkusnis turpināsies arī nākamnedēļ, naktī temperatūrai noslīdot zem nulles. Šādos laikapstākļos arī uz asfaltētajiem ceļiem apledojums var veidoties ļoti strauji, arī tad, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, jo ceļa virsma neuzsilst tik ātri cik gaiss. Apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk uz tiltiem un ceļiem, kas ir noēnoti vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss. Šis apledojums uz asfalta ceļiem ir praktiski neredzams, tāpēc tiek saukts par “melno ledu”, jo nav pamanāms un tāpēc īpaši bīstams.

    Aicinām autobraucējus, dodoties ceļā šādos laika apstākļos, izbraucot uz ceļa pārliecināties par tā stāvokli, drošā ātrumā un vietā piebremzējot un pārliecinoties, vai auto nesaslīd.

    Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu, kā arī jāņem vērā tas, ka ceļa stāvoklis šādos apstākļos var mainīties ļoti strauji.

    Autobraucēji ir aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem, ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem VAS Latvijas Valsts ceļi pa diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma Twitter un Facebook kontos.

    Informāciju sagatavoja VSIA Latvijas Valsts ceļi Komunikācijas daļa un Satiksmes informācijas centrs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē