• Atklāj, cik liela daļa lietoto auto ievesti no Lietuvas

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    14. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Zane Bitere
    Latvijā 30,7% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas, aģentūrai LETA pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas «carVertical» pārstāvji, atsaucoties uz platformas datiem.

    Apkopotie dati arī liecina, 18,8% automašīnu ir ievestas no Lietuvas, 12,8% – no Francijas, 8,9% – no Beļģijas, bet 8,5% – no Itālijas. Dati ir iegūti no vairāk nekā viena miljona automašīnu vēstures atskaitēm, kas ģenerētas platformā.

    Kompānijā arī atzīmē, ka automašīnas tehniskais stāvoklis un biežāk sastopamās problēmas ir tiešā mērā atkarīgas no reģiona, kurā tā ir izmantota. 

    Tostarp spēkrati no Skandināvijas valstīm, piemēram, Zviedrijas, vairāk cieš no korozijas, sniega, sāls un stindzinošas gaisa temperatūras. Savukārt automašīnām no Itālijas var nebūt korozijas, bet lielai daļai lietotu auto no šīs valsts var būt izbalējusi krāsa spēcīgās saules gaismas dēļ. 

    Pēc «carVertical» Tirgus caurspīdīguma indeksa datiem, 57,5% Latvijas automašīnu, kas pārbaudītas auto vēstures platformā, ir bojātas un 23,6% ir viltots nobraukums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē