• Apcietināts Gulbenes novadā sprādzienu izraisījušais autovadītājs

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu autovadītājam, kurš nedēļas nogalē uzspridzinājis savu automašīnu, ievainojot divus policistus, bet pēc tam centies nozagt likumsargu automašīnu un ar to aizbēgt, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā.

    Policiste, kura bija tuvāk automašīnai un sprādzienā guva smagākus miesas bojājumus, bija nogādāta medicīnas iestādē Rīgā, taču tagad jau turpina ārstēties mājās, norādīja VP.

    Jau ziņots, ka naktī uz 30.oktobri, veicot komandantstundas uzraudzības kontroli, Gulbenes novada Galgauskas pagastā VP Vidzemes reģiona pārvaldes policisti pamanīja kādu Volkswagen markas automašīnu. Likumsargi ieslēdza bākugunis un apturēja šo transportlīdzekli, lai pārbaudītu iemeslus, kāpēc persona atrodas ārpus savas dzīvesvietas ierobežojumu laikā.

    Kad policisti piegāja pie automašīnas, lai veiktu dokumentu pārbaudi, šoferis caur šauru loga spraudziņu padeva savus dokumentus policistiem un uzreiz aizvēra logu. Policisti vēlējušies noskaidrot plašāku informāciju un pamatojumu, kāpēc vīrietis atrodas ārpus savas dzīvesvietas, taču viņš vairs nav sadarbojies ar policistiem.

    Policisti tobrīd sajutuši gaisā gāzes smaku. Vienā brīdī šoferis automašīnā pēkšņi aizgriezies, piešķīlis uguni un notika eksplozija, jo vīrietis uzspridzinājis viņa automašīnā esošo gāzes balonu, informēja likumsargi.

    Spēcīgā sprādziena rezultātā abi policisti tika aizmesti prom no automašīnas, savukārt pats šoferis tika izmests no transportlīdzekļa. Vīrietis tomēr spējis, izmantojot situāciju, iekļūt VP trafaretajā automašīnā un mēģinājis to nozagt, sākot braukšanu.

    Viens no policistiem, kurš sprādziena rezultāta bija guvis mazākas traumas, pamanīja notiekošo un steidzās vīrieti apturēt. Vīrietis tobrīd uzbrucis policistam, cenšoties arī atņemt dienesta ieroci. Tas viņam neizdevās. Savukārt policists paspēja ar trauksmes pogu vairākkārt paziņot kolēģiem, ka nepieciešama palīdzība.

    Cīniņš starp policistu un vīrieti, kas sākās policijas automašīnā, pēcāk turpinājies grāvī. Tobrīd atguvusies arī policiste, kura sprādziena rezultātā bija guvusi sejas traumu, un steigusies palīgā kolēģim savaldīt un aizturēt vīrieti.

    Notikumā vietā ieradās arī tuvākā policijas ekipāža. Tāpat uz notikuma vietu tika izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

    Policiste, kura bija tuvāk automašīnai un sprādzienā guva smagākus miesas bojājumus, nogādāta medicīnas iestādē Rīgā. Otram likumsargam gūtās fiziskās traumas nebija tik nopietnas, savukārt aizturētajam vīrietim nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

    Kā vēsta policija, «pirmšķietami vīrieša darbības bijušas apzinātas».

    Vīrieša rīcības motīvi vēl tiek skaidroti, bet sākotnēji viņš skaidrojis, ka šādi izlēmis rīkoties saistībā ar Covid-19 un vakcināciju, par ko viņam esot bijušas nesaskaņas arī ikdienā.

    Iepriekš šis vīrietis nav nonācis policijas redzeslokā.

    Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, ja uzbrukuma rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisītas citas smagas sekas. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem. Izmeklēšanā turpinās.

    Tāpat vīrietim ir piemērots maksimālais sods par epidemioloģisko drošības prasību neievērošanu – 2000 eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē