• Aizturēta sieviete par vairāku automašīnu aizdedzināšanu Rīgā klusajā centrā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    26. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Unsplash
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Valsts policija aizturējusi kādu sievieti par vairāku automašīnu ļaunprātīgu aizdedzināšanu Rīgas klusajā centrā, aģentūru LETA informēja policijā.

    Šomēnes Eksporta ielā un tuvākajā apkārtnē – Ausekļa un Rūpniecības ielās – aizdedzinātas vairākas vieglās automašīnas. Veicot izmeklēšanu, policisti saistībā ar šiem noziegumiem naktī uz pirmdienu aizturēja 1961.gadā dzimušu sievieti.

    Aizdomās turētā iepriekš ir sodīta par huligāniskām darbībām un viņai nav noteiktas dzīvesvietas.

    Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka viņa saistīta ar vismaz četru mašīnu ļaunprātīgu aizdedzināšanu, kas notika Ausekļa, Eksporta un Rūpniecības ielās 8., 21., 23. un 25.septembrī. Tomēr pēdējā laikā šajā apkārtnē reģistrēti arī citi automašīnu degšanas gadījumi, un policija pārbauda aizturētās sievietes iespējamo saistību arī ar šiem gadījumiem.

    Uzsākti vairāki kriminālprocesi un turpinās izmeklēšana, kuras laikā policija noskaidro sievietes motivāciju un notikušā apstākļus. Vēlāk tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajai.

    Kriminālprocesi sākti pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

    Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē