• Volkswagen atjaunina Tiguan krosoveru

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Volkswagen uzsācis Eiropā veiksmīgākā un Baltijā pārdotākā SUV modeļa Tiguan jaunākās versijas iepriekšpārdošanu Latvijā.

    Ar vairāk nekā 6 miljoniem pārdotu vienību pasaulē, Volkswagen Tiguan ir viens no iecienītākajiem apvidus automobiļiem. Jaunais Tiguan  saņēmis ne tikai uzlabotu eksterjera dizainu, bet arī vairākas tehniskās inovācijas, tajā skaitā paplašinātu dzinēju klāstu.

    Tiguan bāzes modeļa cena – 1.5l TSI benzīna dzinējs ar 110kW/150 ZS jaudu un manuālo sešu pārnesumu ātrumkārbu – Latvijā ir 28 705 eiro. Tiguan ar automātisko septiņu pārnesumu ātrumkārbu maksās sākot no 30 573 eiro.

    Plug-in hibrīda modelis pasūtījumiem būs pieejams līdz gada beigām un īpaši sportiskā R versija – nākamgad.

    Tiguan modeļu klāsts ir balstīts uz trīs specifikāciju līnijām. Bāzes versija Life ir komplektēta ar 17 collu Montana vieglmetāla diskiem, LED priekšējiem lukturiem, ādas apsildāmo multifunkcionālo stūri, joslas saglabāšanas asistentu Lane Assist, adaptīvo kruīza kontroli ACC, tālo gaismu asistentu Light Assist, kā arī proaktīvu pasažieru aizsardzības sistēmu apvienojumā ar Front Assist un jaunāko MIB3  informācijas un izklaides sistēmu  ar astoņiem skaļruņiem.

    Jaunais Tiguan ir pieejams arī Elegance un sportiskajā R-Line aprīkojumā. Šīs līnijas ietver papildu asistentu un ērtību sistēmas, lai Tiguan piešķirtu elegantu (Elegance) vai sportiskāku (R-Line) izskatu.

    Sekojot līdzi aktuālākajam tendencēm, jaunais Tiguan ir pieejams ar daļēji autonomu braukšanu līdz pat 210 km/h, pateicoties Travel Assist sistēmai.

    Papildu aprīkojuma klāstā ietilpst arī elektroniski vadāma stikla jumta lūka, IQ.LIGHT Matrix LED priekšējie lukturi ar tālo gaismu asistentu ar dinamisku regulāciju Dynamic Light Assist, R-Line Black Style dizaina pakete u.c.

    Sākotnēji izvēlei tiek piedāvātas četras dzinēju un ātrumkārbu kombinācijas – viens 1.5l TSI benzīna dzinējs ar 110 kW/150 ZS jaudu (ar manuālo 6 pārnesumu ātrumkārbu vai 7 pārnesumu divsajūgu ātrumkārbu (DSG), kā arī viens 2.0l TDI dzinējs ar 110 kW/150 ZS jaudu un manuālo sešu pārnesumu ātrumkārbu vai septiņu pārnesumu divsajūgu automātisko ātrumkārbu, turklāt piedziņas klāstu arī papildinās 4Motion visu riteņu piedziņa, kas pieejama gan dīzeļdzinēja, gan benzīna dzinēja automašīnām ar automātisko ātrumkārbu.

    Jo sevišķi populārais TDI dzinējs jaunajā Tiguan tagad aprīkots ar divām secīgi izvietotām atsevišķām AdBlue iesmidzināšanas sistēmām un SCR katalītiskajiem neitralizatoriem. Tas nodrošina tā dēvēto dubultās dozēšanas procesu, kas palīdz Volkswagen būtiski samazināt slāpekļa oksīda (NOx) izmešus salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli. Visi jaunie Tiguan modeļi, kas aprīkoti ar TSI un TFI dzinējiem, ievēro Euro 6d prasību izmešu standartus. Turklāt šādi modeļi, neatkarīgi no benzīna vai dīzeļdzinēja komplektācijas, aprīkoti ar daļiņu filtru.

    Jaunajam Tiguan, kā arī citiem Volkswagen modeļiem, tagad jau standartā paredzēta piecu gadu vai 100 000 kilometru nobraukuma rūpnīcas garantija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē