• Volkswagen Multivan T6.1 pirmais testa brauciens

    Auto testi
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    18. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Volkswagen busiņš savu piedzīvojumu sāka 1950. gadā, pirmajai paaudzei pasaulē kļūstot atpazīstamai kā hipiju auto. Tagad brīvību un psihodēlisko roku alkstošie puķu bērni sastopami retāk un līdzi laikam gājis arī VW komercbusiņš, kļūstot par moderno tehnoloģiju kultūras piemēru. Brīvība un ceļojumu gars nekur nav pazudis arī atjauninātajā sestās paaudzes Multivan!
    Nākamais: Dizains & praktiskums

    Būdams viens no ietekmīgākajiem auto koncerniem pasaulē, Volkswagen savu popularitāti iemantojis ar vairākiem atslēgas modeļiem. Viens no tiem bija VW Beetle, mīlīgajai vabolītei kļūstot par pasaulē visvairāk pārdoto auto. Kamēr ideja par izmēros kompaktā tautas auto izveidi radās laikā, kad tikai viens no 50 vāciešiem varēja atļauties auto, 1950. gadu sākumā no rūpnīcas izripoja apaļīgais Bully, kas mainīja to, kā mēs uztveram ceļošanu ar auto.

    Pēc ražošanas uzsākšanas 50. gados, laika gaitā Volkswagen busiņš ieguva dažādas iesaukas, visbagātīgāko vārdu kolekciju savācot tieši pirmās paaudzes modelim. Kamēr Amerikā to dēvēja par hipiju auto, Portugālē apaļīgo busiņu dēvēja par maizes klaipu vai rudzu maizīti, kā tas notika Dānijā. Šis dizains kļuva tik ikonisks, ka, izstrādājot elektrisko ID Buzz, Volkswagen atgriezās pie apaļīgajām virsbūves formām, visai nepārprotami atgādinot par cilts vecvectēvu. T6.1 ir šo divu leģendu krustcelēs.

    Testa turpinājums (pēc reklāmas):

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē