• Volkswagen ID.3 elektroauto pirmais brauciens

    Elektroauto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    3/7Versijas

    Versijas

    Šis ir pirmais modelis uz jaunizveidotās MEB platformas. Mūsu rokās nonāca pati pirmā ID.3 jeb 1st izlaiduma versija, kas tika saražota ierobežotā skaitā. Tas ieguva dažus unikālus labumus – Play and Pause pedāļu uzlikas, kā arī šai versijai speciāli izstrādātus uzrakstus uz priekšējiem spārniem un uzlīmes uz C statņa.

    Interesanti, ka kā pateicības dāvanu no Volkswagen visi ID.3 1st klienti saņēma bezmaksas uzlādes karti 2 000 kWh vai līdz 600 eiro vērtībā izmantošanai publiskajās uzlādes stacijās, kā arī bez maksas ID. Charger mājas uzlādes iekārtu ar uzlādi līdz 11kW un tās uzstādīšanu 1 000 eiro vērtībā.

    Citiem zīmoliem šādu mārketinga gājienu vēl jāapgūst.

    Pirmā izlaiduma eksemplāri jau nonākuši pie nepacietīgākajiem pircējiem un tagad tiek piedāvātas neierasti daudz dažādu citu modifikāciju. Kopskaitā ID.3 pieejams 10 dažādās versijās un trim dažādiem dzinējiem:

    • Pure (45 kWh)
    • Pure Power City (45 kWh)
    • Pure Power Style (45 kWh)
    • Pro Power Life (58 kWh)
    • Pro Power Business (58 kWh)
    • Pro Power Family (58 kWh)
    • Pro Power Tech (58 kWh)
    • Pro Power Max (58 kWh)
    • Pro S Tour (77 kWh)
    • Pro S Tour 5 (77 kWh)

    Svarīgākais šajā sarakstā ir nošķirt dažādas akumulatoru kapacitātes, kas attiecīgi nosaka arī automašīnas veiktspējas rādītājus.

    Bāzes versija jeb ID.3 Pure aprīkots ar 45 kWh akumulatoru un ar vienu uzlādes reizi nodrošina nobraukšanas distanci no 210 līdz 330 kilometriem (WLTP). Jau standartā tas ietver pagarinātu piecu gadu rūpnīcas garantiju, siltumsūkņa kabīnes apsildi un uzlādes kabeli. Citos Eiropas tirgos šis aprīkojums tiek piedāvāts par papildu maksu.

    Standarta Pure versija attīsta 127 ZS, līdz 100 km/h ieskrienoties 11 sekundēs. Pure Power City un Pure Power Style aprīkotas ar tādu pašu akumulatoru, taču tām ir 150 ZS. Paātrinājumā līdz 100 km/h tās iekļaujas jau deviņās sekundēs.

    Volkswagen sagaida, ka vidējā akumulatora kapacitāte (58 kWh) būs vispieprasītākā. Pro Power modifikācijās ID.3 ir 204 ZS jauda un ar vienu uzlādi tas veic 300 – 420 km. Spurts no 0 – 100 km/h tiek veikts 7,3 sekundēs, kas ir ātrākais rādītājs visā ID.3 klāstā.

    Ja nobraucamajai distancei piešķirat lielāku prioritāti kā maksimālai dinamikai, Pro S līmeņi būs īstā izvēlē. Šeit zem virsbūves atradīsies 77 kWh akumulators, kas elektroauto spēs bez papildus uzlādes aizvest līdz pat 540 km tālā ceļojumā.

    Ņemot vērā to, cik garu distanci vidējais autobraucējs veic ikdienā, jebkura no ID.3 versijām spēs izdabāt daudzu vēlmēm.

    Apskata turpinājums:

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē