• Toyota Corolla un RAV4 Euro NCAP testos piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toyota Media
    Šā gada sākumā atklātie 2019. gada Toyota Corolla un RAV4 jaunākajos un vēl stingrākajos Euro NCAP 2019. gada testos ir sasnieguši maksimālo 5 zvaigžņu automobiļa drošības novērtējumu.

    Toyota Corolla un RAV4 sadursmju testu rezultāti atspoguļo Toyota jaunās globālās arhitektūras platformas un virsbūves vispārējo izturību. Tajā izmantoti stratēģiski pārdomāti pastiprinājumi un augstas izturības tērauds, kuri absorbē un novada trieciena enerģiju prom no salona.

    Saskaņā ar Toyota apņemšanos padarīt moderno drošības aprīkojumu pieejamu it visiem jaunā otrās paaudzes Toyota Safety Sense ietilpst standarta aprīkojumā visos Corolla un RAV4 aprīkojuma līmeņos. Drošības komplekts ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkciju, adaptīvo kruīza kontroli (ACC), brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA) ar stūres koriģēšanas funkciju, automātisko tālo gaismu funkciju (AHB) un ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA).

    Corolla un RAV4 guva izcilus rezultātus visās 4 Euro NCAP kategorijās (skatīt tabulu zemāk).

     

    Pieaugušie braucēji

    Bērni

    Mazāk pasargātie satiksmes dalībnieki

    Drošības palīgsistēmas

    Corolla

    95%

    84%

    86%

    77%

    RAV4

    93%

    87%

    85%

    77%

    Corolla un RAV4 sadursmes novēršanas sistēma saņēma maksimālo novērtējumu testos nelielā ātrumā – tā spēja izvairīties no sadursmes it visos testētajos ātrumos. Arī braucot šosejas ātrumā, Toyota Safety Sense uzrādīja labu sniegumu. Tuvojoties lēnāk braucošam automobilim, automobilis izvairījās no sadursmes visos pārbaudītajos ātrumos. Tuvojoties stāvošam automobilim vai automobilim, kas samazina ātrumu, sadursme tika novērsta lielākajā daļā gadījumu, bet pārējos – tās sekas tika ievērojami samazinātas.

    Arī sistēmas gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkcija uzrādīja labu sniegumu, jo gan dienas, gan nakts testos jebkuros apstākļos automobilis no sadursmes ar gājēja vai riteņbraucēja mērķi izvairījās.

    Šis sasniegums nepārprotami apliecina Toyota apņemšanos automobiļu drošības jomā. Drošība ir Toyota apņemšanās būvēt aizvien labākus automobiļus pamatā, nodrošinot, ka moderno tehnoloģiju baudīšana nav tikai augstākās klases automobiļu un augstāko aprīkojuma līmeņu priekšrocība, bet ka tās ir pieejamas jebkurā automobilī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē