• Škoda Superb pirmais testa brauciens

    Auto testi
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    28. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    Škoda flagmanis Superb Eiropā pilda svarīgu misiju. Čehijā tas kalpo kā valsts galveno valstsvīru transports, bet pie mums Superb plašāk zināms kā likumsargu netrafarētais auto, kura uzdevums ir neuzkrītoši uzraudzīt kārtību uz ceļiem un ķert likumpārkāpējus. Tikpat neuzkrītoši Superb rāpjas pa karjeras kāpnēm, izaicinot konkurentus pat ārpus sava segmenta, praktiskumā metot izaicinājumu pat pircēju iecienītajiem krosoveriem. Tagad trešās paaudzes modelis ticis atjaunināts!
    Nākamais: Komforts un praktiskums

    Popularitātes ziņā dzīvojot Octavia ēnā, tas pratis uzmirdzēt jau iepriekš, tāpēc šogad veiktā modernizācija varētu ļaut tam pakāpties vēl tuvāk rezultātiem, kādus tas jau sen pelnījis.

    Kas ir mainījies?

    Runājot par dizainu, dramatiski jaunievedumi dizainu rasējumos nebūs redzami, eksterjerā izmainot vien dažas nianses. Modernizētais Superb ticis pie jauniem bamperiem, pagarinot virsbūvi par nepilnu centimetru, un platāka radiatora režģa, kas saplūst ar Matrix LED matricu lukturiem. Aizmugurē līdzšinējo čehu autozīmola logotipu nomainījis horizontāls Škoda uzraksts, līdzīgi kā Scala hečbekam. Sagaidāms, ka šādu parakstu redzēsim arī citos gaidāmajos Škoda modeļos, tāpēc ir laiks sākt pierast. Greznais virsraksts pasvītrots ar hromētu līniju – eleganti!

    Interjerā atšķirības pratīs pamanīt vien tie, kas ilgāku laiku pavadījuši pie līdzšinējā Superb stūres. Pamanāmākā izmaiņa ir Virtual Cockpit digitālais instrumentu panelis, kuru dizainu iespējams pielāgot braucēja vajadzībām. Līdzīgi kā jaunākajos VW grupas modeļos, tagad vadītāja acu priekšā iespējams iestatīt karti vai attēlot citu svarīgu informāciju. Salons papildināts ar hromētām līnijām un dekoratīvajiem elementiem viduskonsolē, bet, atverot priekšējās durvis, uz seguma tiks projicēts Škoda uzraksts. Kamēr Kodiaq RS novērojām dažas nepilnības apdares elementos, modernizētais Superb neliek vilties. Salona kvalitāte ir augstā līmenī.

    Vieglmetāla disku klāstu papildinājis Aero dizains, kas atgādina hibrīdu un elektroauto disku veidolu. Neesam gan kļūdījušies. Škoda norāda, ka šie diski izveidoti, lai uzlabotu aerodinamiku, vienlaikus mazinot gan vēja pretestību, gan degvielas patēriņu. 

    Testa turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē